Двудневна екскурзия до Люлебургас и Чорлу
    17 - 18.03.2018
Цена: : 89 лева

1 ден /17.03.2018/ - Отпътуване от  Пловдив в 4:30 ч. от Сточна гара (пред автокомбината) по маршрут Капитан Андреево - Капъкуле – Чорлу. Кратко посещение на Одринската борса.

Отпътуване към Чорлу. Посещение на магазина към фабриката за спално бельо "TAЧ" (включително детско и бебешко), хавлии, халати, покривки и пердета. Посещение на фабриката дънкови облекла на Collin’s. Посещение на фирмения магазин за кожени изделия.

Настаняване в хотел. Свободно време.

 

2 ден /18.03.2018/ - Закуска.

Отпътуване към Люлебургас. Посещение на комплекса Соколу. Свободно време. Комплексът е изграден на площадка обхващаща около 40 хил. кв. м. площ, състояща се от джамия, следно училище, основно училище, базар, керван сарай, имарет, двойни бани и мостове.

Комплексът е разположен на важен път, който се използва и в наши дни. Той е създаден от известен архитект на епохата и наречен на значим велик везир, какъвто е бил Соколу Мехмед паша.

Свободно време. Рания следобяд отпътуване към България.


 

Цената включва: 
транспорт с лицензиран автобус (климатик, видеосистема, мини бар) по маршрута; 
водач от агенцията по време на пътуването; 
медицинска застраховка; 
пътни и гранични такси, паркинг.

1 нощувка със закуска в района на Чорлу.


Цената НЕ включва: 
входни такси за музеи и туристически забележителности, посещавани по желание; 
разходи от личен характер; 
медицинска застраховка за лица над 70 год. - доплащане 2 лв., лица над 80 год. не се застраховат.


 

 

 

Допълнителна информация: 

Необходими документи – валиден международен паспорт;  за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и 2 копия и акт за раждане – 2 копия. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Турция - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;  Парична единица - турска лира, деляща се на 100 куруша; 
Часово време: България 12.00 ч. Турция 12.00 ч. 

Назад