Еднодневна екскурзия до Чудните мостове
    19.05.2018
Цена: 18лева

Тръгване в 06.00 ч от Сточна гара. Чудните мостове,наречени още Ер кюприя представляват 3 огромни скални мостове с неземна красота.Техните грациозни сводове сякаш са наметнати със зелена туника,с дъх на здравец и смола,която иска да прикрие прелестта им.Наоколо е тишина,само бълбукането на малкото поточе,изваяло преди милиони години снагата на мостовете нарушава тишината.

На връщане спиране при Бачковския манастир -ІІ-рия по големина в България.Той е създаден от грузинските братя Бакуриани.В манастирския двор има няколко църкви,но в сборната църква „Св.Богородица” се намира чудотворната,литийна икона ”Св.Богородица Елеуса” донесена от Грузия през 1310 год.Тя представлява нежна плетеница с медальон около образът й.Поставена е на специално изработен за нея трон.

Другата църква „Св.Никола” се намира в малък двор.На външната й западна стена Захари Зограф е зографисал „Страшният съд” Представени са мъже и жени от всички прослойки смирено чакайки…..

 Завръщане към Пловдив !

 

Туристите трябва да са с удобни обувки, не само докато обикалят под мостовете и наоколо,но и може да се наложи ходене малко пеша нагоре ако пътя е в ремонт.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

   

 

 

 


Цената включва :

-транспорт с лицензиран автобус

-екскурзоводско обслужване

 

 

Цената не включва:

 

-медицинска застраховка

- Входните такси на посещаваните обекти:


Назад