Двудневна екскурзия до Одрин
    06.12-07.12.2019
Цена: 68 лв.

                                                Двудневна екскурзия до Одрин


1 ден – Тръгване в  05.00 часа от  Пловдив през  Капитан Андреево за Одрин. Посещение на борсата с възможност за покупка на баклава, локум, зехтин, маслини, прах за пране и  др. Посещение на петъчния пазар за около 2 часа. Следва разглеждане на най-старата българска църква в Одрин – „Св.св. Константин и Елена“, построена през 1869г. с разрешението на местния паша и със средствата на българската общност Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за посещение на новия МОЛ в Одрин. Нощувка.

2 ден – Закуска. В 9:00 часа. Посещава се и реставрираната църква „Св. Георги“ – базилика, построена през 1880 г. в типичен късно-възрожденски стил, в която има етнографска сбирка с предмети и дрехи от бита на беломорските и одринските българи.

Посещение на комплекса на Баязид ІІ , построен през 15 век от него на брега на река Тунджа – внушителна постройка с над 100 куполи и 2 огромни минарета, където се намира и Музея  на здравето. От 1993 г. за него се грижи Тракийския университет, който го открива официално през 1997г като Музей на здравето.. В ранния следобед отпътуване за България.

 

Цена: 68лв.


Цената включва:

•           Транспорт с лицензиран автобус

•           1 нощувка със закуска в хотел в Одрин

•           Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

•           Входни такси на посещаваните обекти

•           Лични разходи


 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.

Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни то да пътува в чужбина , оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане и задължително паспорт.

Забележка: Туроператора си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимист от метериологичните условия и съобръзено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.
Назад