КОЛЕДЕН ПРАЗНИК в ДРАМА И КАВАЛА, Хаджидимовски манастир и Добърско
    21.12- 22.12.2019
Цена: 89 лева

1 ден- Отпътуване от Пловдив в 6:30  по посока Гоце Делчев Кавала. Пристигане в гр. Кавала - пленяващ със своето амфитеатрално разположение над Егейско море.Място, оградено от една страна с високи, прекрасни планини. А от другата те среща морето. Пешеходна обиколка на града- църквата „Панагия“, Имарета, паметника и къщата на Мохамед Али, Крепостта, Акведукта и пристанището.

Отпътване за гр. Драма. Посещение на Онируполи - Град на мечтите. Всяка година, от 2004 насам за Коледа в Драма се издига град в града – Онируполи. Всички деца и възрастни, които искат да почувстват духа на Коледа, да повярват в чудеса или просто да получат подаръци, могат да посетят празничното градче. Свободно време из града - Къщата на мечките, Пощенската служба, Дървото на желанията, Вкусната къщичка, Пързалката и Влакчето.

Късния следобед отпътуване за гр. Гоце Делчев. Настаняване в хотел. Нощувка.

 2 ден- Свободно време в гр. Гоце Делчев. Отпътуване за Хаджидимовския манастир „Свети Георги Победоносец”, който е един от трите най – големи в Югозападна България. В храма има чудостворна икона на св. Георги – датирана към 1750 -1800г. След това се отправяме към Добърско – малко селище в полите на Рила. Посещаваме старинната църква” Св.св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която е част от 100 национални туристически обекта.

Пристигане вечерта в Пловдив.


Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус

- екскурзоводско обслужване

- 1 нощувка в Гоце Делчев

Цената не включва:

-Медицинска застраховка – 2лв.

- разходи от личен характер

 

Назад