По стъпките на Велика България
    02.06.2018-03.06.2018
Цена: 65лв.

1 ден: Отпътуване от Пловдив в 7,30 по посока Велики Преслав.По пътя се спира да се види град Кабиле. Ще се разходите по улиците на древно тракийския царски град, носещ името на богинята Кибела,където ще видите нейният образ изсечен в скалите на близкото каменно връхче До скалния образ ще се удивите на „древната астрономическа обсерватория”,а прекрасния музей ще допълни вашите впечатления. Пътят ще премине през Сунгурларе,където е създаден един от най-крупните центрове за производство на вина и други спиртни напитки още в далечното минало.
Ще преминете по един от 27-те Старопланински прохода- живописния Ришкият проход с важно стратегическо и историческо значение дълъг около 54 км. Отпътуване за Археологическия музей Велики Преслав – Националният историко-археологически резерват с музей “Велики Преслав” е разположен върху руините на старата българска столица Велики Преслав. До този момент на територията на резервата и неговата околност са открити десетки недвижими паметници, а в експозицията на музея могат да се видят оригинални произведения на старобългарското и средновизантийско изкуство. Сред тях са шедьоври като иконата на Св. Теодор, Преславското златно съкровище и Керамичният иконостас от Дворцовия манастир. Отпътуване за Шумен. По пътя разглеждане на Шуменската крепост – просъществувала повече от 3200 години. Изкачване до паметника на Създателите на Българската държава , представящ най-важните моменти от Историята на България от VII до Х век. От него се разкрива панорамна гледка към Шумен. Паметникът е част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден: Отпътуване за Плиска. По пътя разглеждане на Национален резерват-Исторически комплекс”Мадарски конник”. Продължаване към Плиска-град с древно минало и прекрасно настояще. Столица на Първата българска държава, основана от Аспарух. На площ от 23 кв.м. са разположени останки от монументални архитектурни обекти. В археологическия музей е показан битът на населението, материалната и духовната му култура.
Отпътуване за Пловдив.

Цената включва :
-транспорт с комфортен автобус;
-екскурзоводско обслужване.
-нощувка в хотел
Цената не включва:
-разходи от личен характер
-входни такси

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимист от метериологичните условия и съобръзено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.


Назад