СОЛУН – МЕТЕОРА – ПРИРОДНИ ЧУДЕСА
    25-27.05.2018; 02-04.06.2018
Цена: 175 лева

1 денОтпътуване в 6.00 ч. от Пловдив по маршрут Кулата – Солун. Панорамна обиколка на гр. Солун: Бялата кула – символ на града; паметника на Александър Македонски; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване наокончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ентапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване. Нощувка.

2 ден  - Закуска. Еднодневна екскурзия до Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетало природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Посещение на работилницата за икони „Зиндрос”. На връщане – посещение на изворите на Афродита и параклиса „Св. Петка”. По желание на групата срещу допълнително заплащане – вечеря в гръцка таверна. Нощувка.

3 ден – Закуска.Отпътуване за Вергина – първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата-музей на Филип II Македонски. Отпътуване за Едеса - един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза сред красивите водопади. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за България.

ЦЕНА: 175 лв. на човек в двойна или тройна стая


Цената включва:

·         Транспорт с лицензиран автобус

·         2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* на Олимпийската ривиера.

·         Панорамна обиколка на Солун.

·         Целодневна екскурзия до Метеора.

·         Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”. Водач  - придружител.

:Цената не включва:

·         Входна такса за скалните манастири – по 2 евро на манастир.

·         Входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (8 EUR);

·         Вечеря в гръцка таверна – 25 / 30 евро.

 


Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18г. - нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и, че разрешават на детето да пътува зад граница – оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане.

 


Назад