Двудневна екскурзия до Седемте Рилски езера,Самоков и Цари Мали град
    26.06 - 27.06.2021
Цена: очаквайте

1 ден - Отпътуване от Пловдив, от Сточна гара в  6.30 часа. По пътя кратка пауза на Боровец. Отпътуване за Самоков. Самоков е град, в който се преплитат нишките на евреи, българи, турци, американци, роми и каракачани. Всяка една етническа общност е оставила своя отпечатък върху тази малка земя, за да създаде днес едно богато културно наследство за векове напред. Пешеходна разходка в центъра на града -  Историческия музей, Байракли джамия, Голямата чешма, Чадър чешма, Митрополитска църква "Св.Успение Богородично" . Отпътуване към с.Белчин. Посещение  на крепостта Цари Мали град. Там посетителите се пренасят в света на късната античност и се потапят в ежедневието на цивилното население от периода. Те могат да видят експозиция от римски военни доспехи и стенобитни оръдия, както и други възстановени оригинални артефакти като подкови, звънци, нашийници, реконструкции на ежедневното облекло на местното население, реконструкция на вертикален тъкачен стан, множество накити и копчета. Свободно време. Отпътуване за  Паничище или Сепарева Баня. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден- Закуска. Освобождаване на хотела. Рано сутринта предвижване с лифта към х. Рилски езера. Преминаване по пътека към водопадаСкакавица”. Първа почивка – ез. Бъбрека. По желание изкачване до ез.Окото”- най-дълбокото езеро на Балканския полуостров. Изкачване към ез. Сълзата “- най- високо разположеното езеро . Изкачване на Езерния връх , откъдето се открива обзорна панорама на величествения амфитеатър на седемте езера, откъдето се вижда планината Верила, Витоша и скалната драперия на Мальовишкото било.

Подробна обзорна панорама от квалифициран водач. Завръщане към Бъбрека. Пътеките от Бъбрека до горе са екстремни и каменисти. Почивка на ез.Бъбрека и продължаване към останалите езера - Детелината “, “ Близнаците”,” Рибното езеро”.Над тях се извисява връх  “Харамията “.Пътеката отвежда в подножието на върха , където извора е каптиран и две мраморни женски длани ,образувайки чучур, подават вода в жадните уста на туристите. Наоколо скалите са изписани от дановистите с квадрати, кръгове и възторжени думи към Бог...

Завръщане в х. Рилски езера и с лифта предвижване до Паничище. Отпътуване за Пловдив. Пристигане в Пловдив вечерта.


Цената включва:

-Транспорт с лицензиран туристически автобус

- 1 нощувка със закуска в хотел 2/3 звезди в района на Паничище или Сапарева баня

- екскурзоводско обслужване по маршрута

- квалифициран планински водач

 

Цената не включва :

-лифт  (при група до 25 туристи) - 18 лв. в двете посоки; 12 лв. за деца до 12 год. и пенсионери;

-Задължителна планинска застраховка – 3 лв.

-единична стая – 20 лева


·         Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът.

Назад