ИСТАНБУЛ- С ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО И МОЛ ВЕНЕЦИЯ
    27.02 - 01.03.2020
Цена: 150 лв

1 ден (четвъртък )  Отпътуване от Пловдив в 23.00  ч. Нощен преход.

 

2 ден (петък) Сутринта  пристигане  в Истанбул - мегаполис, бивша столица на три империи, прочут с древното си минало.

 Обзорна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език - единствен град в света, разположен на два континента.

Пристигане в кв. Султанахмед  - посещение на Синята джамия; хиподрума - колоната на Константин, Египетския обелиск, змийската колона, фонтанът на Вилхелм ІІ; двореца ,,Топ Капъ’’ (дава се информация за двореца, без да се посещава); църквата ,,Света София’’(дава се информация, без да се посещава).

По въжения мост над  Босфора се преминава в азиатската част на Истанбул. Отново по въжения мост туристите се връщат в европейската част на Истанбул. Посещава се желязната църква Св.Стефан. Настаняване в хотел.

 По желание посещение на  небостъргача“ Сапфир“.Най-високата жилищна сграда в Турция.Извисява се на 64 етажа със 174 апартамента.На последния етаж има панорамна площадка,откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора  в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация SKYRIDE - 4D за полет с хеликоптер над Истанбул .

Нощувка

3ден (събота)  Закуска. Свободно време за шопинг или туристическа програма по желание с предварително записване (срещу допълнително заплащане при минимум 30 туристи):

- разходка с корабче по Босфора

- посещение с местен екскурзовод на двореца ,,Долмабахче’’

 

  Нощен Истанбул (автобусна програма):С посещение на  най – новата атракция на Истанбул  WATERGARDEN ISTANBUL- най-големия гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА.Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина ,лазерни, музикални и пожарни шоута,ресторанти и кафенета.Нощувка.

 

4ден (неделя)     Закуска. Освобождаване на хотела.

Отправяне към църквата на желанията. Това е малка църква в квартал Фатих, за която се вярва,че сбъдва желанията на всеки вярващ независимо от вероизповеданието.

Най-много поклонници се стичат пред храма на първо число от месеца, защото се твърди, че това е най-силният ден за сбъдване на желанията. За да се сбъдне желанието ви трябва да отключите поне една от иконите със специалните ключове, които се продават в храма. Отключването е символично. Необходимо е просто да докоснете ключа до стъклената кутия с една от иконите. Ключът се връща едва след като желанието се сбъдне. Според поверието, след като желанието се сбъдне вярващите трябва да се завърнат отново в храма, за да благодарят на Дева Мария   и да почерпят с нещо сладко богомолците в храма и да върнат ключето.

Посещение на Аутлет Венеция Mega в Истанбул. Почувствайте се като във Венеция.

Аутлета е проектиран във венециански стил. Като една малка Венеция има канали, гондоли и гондолиери. Може да пазарувате изгодно , возейки се на гондола или да похапнете на площад Сан Марко, който е точно копие  на оригинала.

 

Отпътуване за България.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- транспорт с  лицензиран автобус

- 2  нощувки със закуска в хотел **/***

- панорамна обиколка и посещение на азиатската част на  Истанбул;

- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"

- водач придружител.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- екскурзии по желание

- разходи от личен характер

 

Цените на входните такси на туристическите обекти са приблизителни:

 

- „Йеребатан” – 7 евро-самостоятелно в свободно време

- музей „ Света София” – 11 евро - самостоятелно

- Двореца „ Топ Капъ” – 15 евро -самостоятелно

- разходка по Босфора с кораб – 16 евро                                

- дворец „ Долмабахче” – 22 евро

- нощен Истанбул Water garden - 10 евро

- посещение на небостъргача „Сапфир”– 22 евро
Екскурзиите се осъществяват при минимум 25 туристи.

Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси.

Необходими документи - задграничен паспорт. За деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от не пътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето да пътува зад граница - оригинал и 4 копия;оригинал и  4 копия от акта за раждане.

 

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимост от метериологичните условия и съобразно със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.

При записване е необходимо да се внесе 30 % депозит.

 

 При неявяване в деня на пътуването сумата внесена за екскурзията не се възвръща или заменя.


Назад