Екскурзия до Дамасцена и град Калофер
    26.05.2024
Цена: 33 лева

Отпътуване от град Пловдив/ Сточна гара/ за Скобелово в 8.00 часа.
 Посещение на етнографски комплекс "Дамасцена" .Комплексът разполага с малък музей, огромна градинаресторант, изкуствен водопад и розоварна, където посетителите могат да наблюдават производството на розово масло и да научат различни факти, характерни за Rosa Damascena и за произвежданото от нея масло.

Отправяне към Щраусовата ферма в с. Скобелево. Тук се отглеждат расови животни селекционирани за разплод и производство на малки щраусчета. В ранчото може да научите много интересни и любопитни неща свързани с най-едрата птица на Земята.


Отпътуване за град Калофер.Разположен в подножието на южните склонове на Стара планина,Калофер е родния град на видния българския поет  революционер Христо Ботев.

Възможност за посещение на Националния музей "Христо Ботев" , музеят на просветното дело ,основан от даскал Ботьо Петков или паметникът на Христо Ботев.


Свободно време.

Отпътуване за Пловдив.


Цената включва:

* Транспорт с лицензиран автобус

* Екскурзовод


 

 Цената не включва: 

* входни такси на посещаваните обекти:
- вход за Комплекс "Дамасцена" – 6 лева
- Вход за Щраусовата ферма – 2 лева

* разходи от личен характер

 

Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти или да съкрати програма  в зависимост от метеорологичните условия и съобразно със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.

При неявяване в деня на пътуването,сумата за екскурзията не се връща или заменя.Назад