Екскурзия до Дамасцена, Щраусова ферма в Скобелово и Казанлък
    05.07.2020
Цена: 15 лева

Отпътуване от град Пловдив/ Централна гара/ за Скобелово в 8.00 часа.
 Посещение на етнографски комплекс "Дамасцена" .Комплексът разполага с малък музей, огромна градинаресторант, изкуствен водопад и розоварна, където посетителите могат да наблюдават производството на розово масло и да научат различни факти, характерни за Rosa Damascena и за произвежданото от нея масло.

Отправяне към Щраусовата ферма в с. Скобелево. Тук се отглеждат расови животни селекционирани за разплод и производство на малки щраусчета. В ранчото може да научите много интересни и любопитни неща свързани с най-едрата птица на Земята.


Отпътуване за град Казанлък -центъра на Розовата долина. В града се намира най-голямата и най-добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО и Музеят на розата. 


Посещение на  Казанлъшката  гробница(копие),която е забележителен паметник на тракийското изкуство от ранно-елинистичната епоха и на музея на Розата.


Отпътуване за Пловдив.


Цената включва:

* Транспорт с лицензиран автобус

* Екскурзовод


 

 Цената не включва: 

* входни такси на посещаваните обекти:
- вход за Компекс "Дамасцена" – 6 лева
- Вход за Щраусовата ферма – 2 лева

* разходи от личен характер

 

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти или да съкрати програма  в зависимост от метеорологичните условия и съобразно със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.

При неявяване в деня на пътуването,сумата за екскурзията не се връща или заменя.

 Поради извънредната обстановка е възможна промяна в датите и цените.

Назад