Посещение на Шипка на 3-ти Март
    03.03.2022г.
Цена: 30 лева

Тръгване от Пловдив/централна гара/ в 5:30 часа посока връх Шипка.
3-ти Март е най- важния празник за нас , българите.Предлагаме Ви да станете част от празничното шествие до връх Шипка. Той е висок 1326 м. През 1951 г. с указ му е дадено ново име - връх Столетов (на името на генерал Николай Столетов, командирът на Шипченския отряд, към който са причислени и 5 дружини български опълченци). През 1977 г. е преименуван на Шипка.На този ден хиляди българи от цялата страна изкачват 894 стъпала , за да поднесат венци и цветя ,както и да развеят българския трибагреник, в чест на загиналите български опълченци.

При възможност посещаване храм- паметника „Рождество Христово“ в село Шипка.

Инициативата за неговото построяване е на граф Николай Игнатиев и Олга Скобелева,майка на руския герой от войната генерал- майор Михаил Скобелев.Строежът е под ръководството на руски архитекти.Открит е тържествено на 27 септември 1902 година, а огромните му камбани , най- голямата от които тежи 12 тона , са отлети от събраните в района гилзи от бойните полета на България след Руско-турската освободителна война.
Отпътуване за Пловдив.


Цената включва:                                                       

 -транспорт с лицензиран автобус

-екскурзовод

Цената не включва:
-входни такси на посещаваните

-разходи от личен характер

- медицинска застраховка

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията:30
Важно:
Поради големия интерес ,посещаемост на обекта и метеорологични условия  е възможно автобусът да не може да стигне до паркинга на връх Шипка.В този случай туристите ще трябва да изминат разстоянието от с.Шипка до връх Шипка пеша/ около 15 км/. За създалата се ситуация агенцията не дължи неустойки или компенсация на пътуващите.Важно е всички туристи да са с удобни , затворени и подходящи обувки , както и подходящи дрехи ,имайки в предвид дестинацията и сезона.
При неявяване в деня на пътуване сумата внесена за екскурзията не се възвръща или заменя за друго пътуване.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти и да съкращава програмата поради независещи от него обстоятелства.
                                     

Назад