Загреб-Пещерата Постойна-Плитвишки езера
    04.06-07.06.2020
Цена: 320 лева

1-ви ден:

Отпътуване от град Пловдив в 21.00ч. в посока  Загреб./нощен преход/

 

2-ри ден:

Пристигане в град Загреб.Настаняване в хотел.

Туристическа обиколка на град Загреб-разглеждане на централният площад "Бан Йелачич", Старият град със средновековните квартали Каптол и Градец; Катедралата; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата "Св. Марко"; Парламентът.Свободно време.Нощувка.

 

3-ти ден:

Закуска.Отпътуване към замъка Предяма-живописна крепост на над осем века,кацнала на отвесна скала-единствения запазен пещерен замък в Европа и пещерата Постойна,

най-известната пещера в света.Това е единственота място в света,където подземния пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак.Фантастичната мрежа от тунели,пасажи,галерии и зали,удивителното разнообразие от карстови форми,както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители.За посещението й имате нужда от яке и топли обувки,температурата е 10 градуса .

Връщане в хотела.Нощувка.

 

4-ти ден:

Закуска.Отпътуване за Плитвичките езера-тюркоазените очи на Хърватска.Районът,в които се намират езерата,е обявен за национален парк на 8 април 1949г.,а от 1979г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.Националният парк „Плитвишки езера” е уникален пример за физично-биохимична лаборатория на открито.Най-високото езеро е Прошчанското езеро се намира на 639м. Надморска височина,а най-ниското езеро е Новаковича брод е на 503м. Надморска височина.

 

Отпътуване за България.

Цената включва:

-транспорт  лицензиран автобус

-2 нощувки в хотел в Загреб

-туристическа обиколка в град Загреб

-посещение на пещерата Постойна и замъка Предяма

-посещение на Плитвичките езера

-екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

-входни такси на посещаваните обекти

-разходи от личен характер

-задължителна медицинска застраховка-2 лева на ден


Входни такси:

-Входна такса за Плитвички езера - 100 куни (около 14 евро), за възрастен, деца 7 – 18 г – 50 куни (около 7,50 евро), студенти при представяне на межд. студентска карта – 75 куни (около 11 евро). 

-Входна такса за Пещерата Постойна- 25,80 евро възрастни; 20,60 евро студенти(16-25г); 15,50 евро - деца 6-15г.

Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Входните такси са примерни за периода на проверката.Пътуващите заплащат размера на входните такси за периода на пътуването.


-Задължителна медицинска застраховка- лица до 70 години-2 лева на ден ; лица над 70 години-4 лева на ден ; лица над 80 години-не се застраховат

Необходим брой пътници за осъществяване на екскурзията:  45 пътника

 Деца до 18г.,пътуващи сами или само с единя родител,трябва да носят нотариално заверена декларация от двамата родители или от непътуващия родител,че са съгласни детето да пътува зад граница-оригинал и 4 копия,както и оригинал и 4 копия от акта за раждане.Деца до 18 години,пътуващи с двама родители,е нужно да носят оригинал и 4 копия на акта за раждане.

 

Туроператорът си запазва правото  да променя последователността на посещаваните обекти или да съкрати програмата в зависимост от независещи от него обстоятелства-метеорологични условия,заложени километри,затворени пътища и други.

 

При неявяване в деня на пътуването сумата внесена за екскурзията не се вървръща или заменя.

 

Назад