Рилски манастир-Рупите-Мелник-Роженски манастир
    02.05-03.05.2020
Цена: 89 лева
Първи ден:
Отпътуване в 05.30 часа от Пловдив/спирката на Централна гара  по маршрут Боровец – Самоков.  В Самоков кратка почивка и посещение на един от най – старите манастири в България „Покров Богородичен“. След което през магистрала Струма се отбиваме към Рилския манастир. Скътан в полите на Рила там е живял като отшелник Иван Рилски и неговите последователи са създали този прекрасен манастир – най – голямата българска светиня. Освен от прекрасната околна природа, човек остава поразен от красивите сгради, черквата и Хрельовата кула. Тук всичко е свято и тайнствено, както е Рафаеловия кръст, работен 12г. С игла от монаха Рафаел, след което ослепял.
Отпътуване за Петрич. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден:   
Закуска.
Отпътуване за Рупите.  Това силно енергийно място е вдъхновило българската пророчица баба Ванга да построи там храм през 1992г., носещ името „ Св. Петка Петричка“.
Отпътуване към град Мелник - известен с чудните си земни пирамиди и битови къщи- Мелник е едно притегателно място за туристите. Разходка из града и посещение на Кордопуловата къща. Следва Роженския манастир с чудотворната икона на Майката Божия – както и да застане човек тя постоянно го следва с поглед. Черквата отвътре е автентично запазена и до днес. Запазен е ръкопис, писан тук и занесен в Йеросалим през 1674г. Ръкописът е един от най – хубавите, украсен със 117 миниатюри.
 В късния следобед отпътуване за Пловдив.


Цената включва:
•транспорт с лицензиран автобус;
•екскурзоводско обслужване.
•Нощувка в гр. Петрич

 
Цената не включва:
•разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти:
*Кордопулова къща-2,00 лева

 

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти или да съкрати програмата в зависимост от метеорологичните условия и съобръзено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти/цените са актуални за периода на проверка.Туристите заплащат сумите актуални в деня на посещаваните обекти/.
Екскурзията  се осъществява при минимум 35 туриста.
До 3 дни след направена резервация трябва да се внесе 30% капаро от цената.Останалата сума се заплаща най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.
Назад