Еднодневна екскурзия до Чирпан
    10.05.2020 ; 20.09.2020
Цена: 17 лева

Тръгване в 8.00 часа от спирката на Централна гара.

След като се излезе от Пловдив се поема по АМ”Тракия” Чирпан.

Чирпан е град, който се намира в Централна България, в южното подножие на Чирпанските възвишения.Чирпан и около него има различни обекти.

 „Исторически музей – Чирпан.Тук могат да се видят находки от разкритата римска Крайпътна станция, намираща се на около 6 километра от града в посока Североизток. Също така има експонирани ценни образци от средновековната червено-лакова керамика произвеждана тук. 

Родната къща-музей на Пейо К. Яворов се намира в централната част на Чирпан .Тук могат да се видят фотоси и лични вещи отразяващи живота на поета. Стаите са  подредени в битов стил, хвърлящи светлина върху младите години на поета. 

От роднота  къща на Пейо Яворов  води широка калдъръмена пътека към   –

Художествената галерия Никола Манев.Къщата е издигната преди век и половина от местен турски владетел. Характерна е с обрисуваната си фасада и огромен двор с гъсти чимшири. Известна на старите чирпанлии като Къщата на бея .

Световноизвестният чирпанлийски художник Никола Манев купува сградата през април 2000 година, реставрира я, обзавежда я със свои картини и я преустроява в галерия. Има 10 уникални кристала от Южна Америка.

Чирпански манастир „Св. Атанасий” се намира до село Златна ливада

 Манастирът бил построен на пътя между Константинопол и Сердика, срещу римската крепост.

Той е действащ женски православен манастир. В него се съхраняват: Египетската икона на Св. Атанасий и копие на Реймското евангелие.

Манастирът е основан е през 344 г. сл. Хр., по римско време и е най-стария в Европа.

Смята се, че водата в манастирското аязмо е лековита.

Близо до манастира в скалите е пещерата-постница, в която се усамотявал Св.Анастасий на пост и молитва. В нея има малък скален отвор, през който хората минават за здраве и късмет.

 

                    Завръщане към Пловдив

 

Цената включва:

·транспорт с лицензиран автобус;

·екскурзоводско обслужване.

 

 

Цената не включва:

·разходи от личен характер;

·приблизителни входни такси за посещаваните обекти;

·медицинска застраховка

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:35 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства
- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.

Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.

Назад