Разходка до Трънското ждрело
    10.05.2020
Цена: 29 лева
Тръгване в 05.00 часа от спирката на Сточна гара.

Пътят  към гр.Трън първо минава по Автомагистрала”Тракия”,после покрай София,  Южната дъга,през Перник и  прекрасното китно Знеполе. 
Според преданието първите заселници на Трън отседнали край пътя, където имало голям трън,откъдето дошло и името на новосъздаденото селище-Трън. 
Но това не е всичко,точно тук е „Градът на киселото мляко”, тук е невероятното Ждрело на р.Ерма,наричано -“Бисерът на вълшебната Ерма. То е едно от чудесата на нашата природа,свързано с прекрасната легенда за любовта......
Наблизо е църквата”Св.Петка” с чудотворната икона ,тук е и  Скалният параклис „Св.Петка”. Из качиш ли стълбите,прекрачиш ли прага на пещерата със силна вяра,Светицата ще ти помогне!От тавана на пещерата се стича вода, която според народните предания е свещен водоизточник, който е лековит.
Според една средновековна легенда Светицата, като се скрила в пещерата, запалила огън и замесила и опекла питка, но в това време преследвачите влезли в пещерата. За щастие Света Петка видяла по дима на запаления огън че има и друг изход и избягала. Когато преследвачите посегнали към питката, тя се вкаменила……
Но там останала стъпката и отпечатъка от дланта й .
Трябва да ги докоснеш и да се помолиш,да повярваш със сърцето си….


Следобед отпътуване за  Пловдив.

Цената включва :                                    
-транспорт с лицензиран автобус
-екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните обекти

Забележка: За екопътеката покрай река Ерма трябва да сте обути с удобни обувки и с подходящо облекло за пешеходен преход. 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:36 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута или да съкрати програмата  по независими от него обстоятелства-метеорологични условия,затворени пътища,непреодолими обстоятелства.

При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.

Туроператорът не носи отговорност за промяна на входните такси-публикуваните входни такси са актуални за периода на публикуване,туристите заплащат сумата актуална по време на пътуването.


Назад