Еднодневна екскурзия до Казанлък
    24.05.2020
Цена: 23 лева
Тръгване в 6 часа от Цетрална гара.

Казанлък е център на Розовата долина. В града се намира най-голямата и най-добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО и Музеят на розата. 
Наблизо е античният град Севтополис и гробници на тракийски царе . 
Посещение на Казанлък с  Казанлъшката  гробница(копие),която е забележителен паметник на тракийското изкуство от ранно-елинистичната епоха.  В предверието са разкрити глинен съд -кана за вино и кости на кон. Световната си известност паметникът дължи на забележителните стенописи в коридора и куполното помещение - едни от най-добре запазените произведения на античната живопис от ранно-елинистичната епоха. Стенната декорация завършва с архитектурни детайли. Представените воини върху втория фриз на коридора възпроизвеждат среща на две неприятелски войски, като на западната стена е изобразена сцена на борба. Сцените отразяват историческо събитие, свързано с живота на погребания в гробницата знатен тракийски владетел.И още…… 
Музеят на розата съхранява над 15 000 експоната, свързани с розобера и розопроизводството от цяла България.  Той разполага с богата колекция от предмети, снимки и документи, разкриващи историята на българското производство на маслодайни рози. Експонатите са разположени в две зали. В музея могат да се видят и инструменти за обработка на розови градини, съдове за съхранение и износ на розово масло и розова вода. 
В Музея на розата са направени възтановки на склад за розово масло и на първата лаборатория за изследване на розовото масло .

Завръщане към Пловдив.

Цената включва:
•транспорт с лицензиран автобус;
•екскурзоводско обслужване.

 
Цената не включва:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти;
•медицинска застраховка.


 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:36 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.

Назад