Еднодневна екскурзия до Чудните мостове
    21.06.2020
Цена: 19 лева
     Тръгване в 5,30 часа от спирката на Централна гара.
             
Чудните мостове,наречени още Еркюприя представляват 3 огромни скални мостове с неземна красота.Техните грациозни сводове сякаш са наметнати със зелена туника,с дъх на здравец и смола,която иска да прикрие прелестта им.Наоколо е тишина,само бълбукането на малкото поточе,изваяло преди милиони години снагата на мостовете нарушава тишината.
На връщане спиране при Бачковския манастир -ІІ-рия по големина в България.Той е създаден от грузинските братя Бакуриани.В манастирския двор има няколко църкви,но в сборната църква „Св.Богородица” се намира чудотворната,литийна икона ”Св.Богородица Елеуса” донесена от Грузия през 1310 год.Тя представлява нежна плетеница с медальон около образът й.Поставена е на специално изработен за нея трон.
Другата църква „Св.Никола” се намира в малък двор.На външната й западна стена Захари Зограф е зографисал „Страшният съд” Представени са мъже и жени от всички прослойки смирено чакайки…..
 Завръщане към Пловдив !

Туристите трябва да са с удобни обувки, не само докато обикалят под мостовете и наоколо,но и може да се наложи ходене малко пеша нагоре ако пътя е в ремонт. 
Цената включва:
•транспорт с лицензиран автобус;
•екскурзоводско обслужване.

 
Цената не включва:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти;
•медицинска застраховка.

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:35 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.

Назад