Еднодневна екскурзия до връх Шипка
    05.07.2020
Цена: 27 лева
„О, Шипка!
 
Три деня младите дружини
как прохода бранят. Горските долини
трепетно повтарят на боя ревът.”...Върхът  е висок 1326 м. През 1951 г. с указ му е дадено ново име - връх Столетов (на името на генерал Николай Столетов, командирът на Шипченския отряд, към който са причислени и 5 дружини български опълченци). През 1977 г. е преименуван на Шипка.
Тук,на този връх,”покрит и бели кости и с кървав мъх”,се решава изходът от войната.Тук млади опълченци се бият с поробителя „живи и умрели”.
Почувствайте емоцията и отдадете почит на загиналите за нашата свобода.Връх Шипка е мястото заредено с най-много национална гордост.
След разглеждане на паметника на връх Шипка отпътуване за село Шипка.
Посещаване на храм- паметника „Рождество Христово“.
Инициативата за неговото построяване е на граф Николай Игнатиев и Олга Скобелева,майка на руския герой от войната генерал- майор Михаил Скобелев.Строежът е под ръководството на руски архитекти.Открит е тържествено на 27 септември 1902 година, а огромните му камбани , най- голямата от които тежи 12 тона , са отлети от събраните в района гилзи.
Отпътуване за Пловдив.

Цената включва:                                                        
 -транспорт с лицензиран автобус ;
-екскурзовод.

Цената не включва:
-входни такси на посещаваните;
-разходи от личен характер;
- медицинска застраховка.

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията:30 пътника
Важно е всички туристи да са с удобни , затворени и подходящи обувки , както и подходящи дрехи ,имайки в предвид дестинацията и сезона.
При неявяване в деня на пътуване сумата внесена за екскурзията не се възвръща или заменя за друго пътуване.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти и да съкращава програмата поради независещи от него обстоятелства.

Назад