Еднодневна екскурзия до пещерата "Снежанка" и Пещера
    26.09.2020
Цена: 25 лева
Тръгване в 5,30 часа от спирката на Централна гара.

На северозапад от Баташкия язовир е с.Дорково,където в близост се намира крепостта”Цепина”.Тя впечатлява не толкова с големите си размери ,колкото с красивия си градеж и огромните 4 щерни(скални съдове) за вода, с дълбочина повече от 10 м. Тази крепост е била опорен пункт на деспот Слав-сестрин син на цар Калоян.
Крепостта  е построена на изключително обзорно място откъдето се вижда цялата Чепинска котловина.Тук той довежда 13 годишната си съпруга Изабела,дъщеря на Хенрих Фландърски, която …..
От тук се вижда връх Баташки Снежник,който се извисява над гр.Батак. 
 От 19 Септември 2013 година в село Дорково функционира интересен природо-научен музей наречен "Плиоценски парк". В него са представени находки от плиоцена, открити в палеонтологичното находище в местността „Кокалите“ около селото.
Находището е най-голямото познато на палеонтолозите струпване на кости от над 30 вида животни на едно място. Открити са над 600 кости на 15 кв/м площ. 
Това е най-голямото палеонтологично находище на Балканите и втората най-значима експозиция в Европа.

На път за гр.Пещера се спира където се намира в близост пещерата „Снежанка”.
Пещерата „Снежанка”-наречена Подземен дворец привлича със снежнобелите си фигури и зали, напомнящи за вълшебни приказки.Със своите 600 000 сталактита,с причудливите си форми които пленяват,тя е не  надмината по богатство.

На вниманието на туристите:
Пещерата „Снежанка” отстои от паркинга на автобуса на разстояние 1,5 -2 километра по асфалтов път.Точно преди входа на пещерата има изкачване  в гората по еко-пътека,което се взема за около 15-тина минути така,че трябва да сте с  удобни обувки тип”маратонки”.
Цената включва:
•транспорт с лицензиран автобус;
•екскурзоводско обслужване.

 
Цената не включва:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти;
•медицинска застраховка.


 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:35 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.

Назад