Тридневна екскурзия до Крушунски водопади-пещера Проходна-Плевен-Русе
    06.05-08.05.2022
Цена: 140 лева
І-ви ден:
Тръгване от Пловдив в 5 ч.,а от Калояново в 5,30 ч.
Отправяне към Крушунските водопади .
„Тук всичко сякаш е дело на някой творец с четка. Цветовете се преливат един в друг,  нюансите се допълват и те изпълват с изключително преклонение пред природата. Изумрудено синия цвят на водата  те пленява ,а живописната обстановка се допълва от буйната растителност наоколо, както и от обрасналите в мъх скали.
След това се отправяме за кратко посещение в Ловеч,където се издига  най-високия паметник  в света на Апостола на Свободата –Левски.Градът с неповторимия покрит мост над р.Осъм възобновен по модела на моста построен от Уста Колю Фичето.
Отправяне към пещерата „Проходна” при Карлуково-Там, където небето и реката се сливат… Там където цветовете на изгревите и залезите са по-ярки от мечтите, Там където Господ гледа…

Отправяне към град  Плевен . Нощувка.

ІІ-ри ден:
Посещение на Панорамата”Плевенската Епопея”--Изградена  в района на Скобелевия парк, непосредствено до редута „Кованлък”, където по време на 3-та атака от обсадата на Плевен се водят едни от най-тежките сражения.Архитектурното тяло на Панорамата е направено да изглежда повдигнато върху 4 щика  които олицетворяват силата на оръжието, донесло свободата…..
След това тръгваме към Русе - един от градовете в България, които привличат едновременно както с великолепната си архитектура, така и с богатото си историческо минало. 
Най-многолюдният, но и най-модерен град в Княжество България, често  наричан „Малката Виена“ заради многобройните сгради-паметници на културата.
След настаняване в хотела,където ще нощуваме- разходка из прекрасния център на Русе и при възможност посещение на някои от многобройните и интересни музеи.
Нощувка.

ІІІ-ти ден:
Напускане на Русе и отправяне към Скалните манастири: Басарбовският манастир „Свети Димитър Басарбовски“обявен за археологически паметник на културата ,посветен на Димитър Басарбовски.
При възможност посещение на Ивановските скални манастири.От множеството скални църкви се посещава само църквата "Света Богородица".

Завръщане  към Калояново и Пловдив през „Прохода на Републиката” към Гурково и подбалканския път към Казанлък,Калофер и Карлово. 

Ориентировъчни входни такси:
Крушунски водопади:редовен-3 лева;за пенсионери и учащи -1 лев; за инвалиди -безплатно.
Плевенска Панорама: редовен-6 лева; ученици/студенти-2 лева; деца до 7 години-безплатно; хора с увреждания-безплатно.
Ивановски скални манастири- редовен-4 лева; учащи- 2 лева




Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
-една нощувка със закуска  в хотел в Плевен;
-една нощувка със закуска в хотел в Русе;


Цената не включва:
- входни такси на посещаваните обекти;
-разходи от личен характер;
-задължителна планинска застраховка-3 лева на ден


Туристите да са с подходящи затворени обувки и подходящо облечени.
Препоръчително е туристите да носят суха храна и вода.



Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.


При направена резервация се внася капаро-30% от сумата.


Поради извънредната ситуация е възможна промяна на програмата-съкращаване на програмата или замяната на един обект с друг.

Назад