Еднодневен преход до екопътека Струилица
    11.05.2024
Цена: 36 лева
Час на тръгване:7.00 часа срещу  Сточна  гара в посока град Девин.
             
Екопътека „Струилица” почти в самото начало пилее водите си един доста висок водопад. Пътеката е тясна и хлъзгава, но не е опасна. На места има прокопани в пръстта стълби, укрепена с дървета. 
Долу има беседката и от нея до водопада се върви около 15 минути. Водопадът няма име,но е много красив. Водите му падат от високо, пръскат се на много струи.Има маркировка.

Продължава се и  след минералните открити басейни при малката каменна къщичка започва изкачване към красивия водопад Самодивско пръскало. 
Пътят до него отнема около 30 минути изкачване по горска пътека,малко стръмна.

Самодивско пръскало е най-високият водопад в Родопите. Водите му падат на два пада с обща височина от 70 метра. В подножието на водопада се вижда втория пад, който е с височина от около 45 метра. Другият пад е висок 25 метра.
На това място река Девинска  е прокопала тесен и много красив каньон.

Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване;
 
Цената не включва:
-разходи от личен характер;
-задължителна планинска застраховка-3 лева

 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата.
В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програматаМинимален брой туристи за провеждане на екскурзията : 25 човека
Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри.
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.

Поради извънредното положение е възможна промяна в датите и цените.
Назад