Двудневна екскурзия до Велико Търново и Хотнишки водопад
    19.09-20.09.2020
Цена: 75 лева
Тръгване в 5 часа от  Централна гара.

1-ви ден :
Пътят  ще мине  през Шипка- в хайдушкия Балкан има” един връх покрит с бели кости и с кървав мъх „ Това е вр.Шипка висок 1306 м.н.в.,над който  върху темето му се извисява  величествен гранитен паметник ………Под върха е прокаран прохода Шипка
Преминаване през Габрово и  Велико Търново,отправяне към с.Хотница и посощение на Хотнишкия водопад "Кая Бунар".
Пристигайки там вие ще видите как водните струи на водопада се спускат от височина близо 30 метра и разкриват невероятна гледка на стичащата се по гладките скали вода, ще видите едно от невероятните сътворения на природата. 
Посещение на Преображенски манастир. Стените на главната църква „Преображение Господне“ са изписани от Захари Зограф,както и изписания  от него един от най-въздействащите български стенописи – Колелото на живота.
Основната част от сградите , както и камбанарията са построени от майстор Колю Фичето.
Храмовият празник на манастира е на 6 август,-„Преображение Господне – явяването на Иисус Христос пред тримата си ученици Петър, Яков и Йоан”.
 
Отправяне към Велико Търново. Настаняване в хотела . 
Царевград-Търнов-една страстна прегръдка на люляковите хълмове и тиха Янтра!Чудна хармония на къщите,накацали една връз друга като шарени птици,съзвучни като песен!Фантастичният Царевец от векове ограден с настръхналите зъбери на крепостните стени,блясъка на дворците и  Балдуиновата кула.
Търновград е реалност,жив извор и който веднъж пие от него,пак ще дойде.

2-ри ден-След закуска , напускане на хотела с багажа,който ще настаните в автобуса, след което ще се  отправим към хълма Царевец и след разходката по него,която обикновено трае 1,3 ч.ще се посети  „Мини България Парк”.  Духът на хилядолетна България" е първият парк с макети на исторически и природни забележителности в България. Открит е на 30 септември 2017г. Разположен е на площ от 11 460кв.м в местността Френкхисар, в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново. Само за час тук може да обиколите цяла България и да разгледате над 70 миниатюри на най-значимите забележителности в страната 

Посещение на архитектурно-етнографски комплекс „Етър”.Комплексът представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей в България. Открит е на 7 септември 1964 г. 
Отпътуване за Пловдив.


Цената включва:
•транспорт с лицензиран автобус;
•екскурзоводско обслужване.
•Нощувка в гр.Велико Търново

 
Цената не включва:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
•медицинска застраховка.

 

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:40 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя или съкращава  програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено  със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.Назад