Двудневна екскурзия до връх Околчица-Враца -пещера Леденика
    12.09-13.09.2020
Цена: 79 лева
1-ви ден:
Отпътуване в 05.00ч. от Централна гара в посока Враца.
Искърски пролом- започва на север от гр.Нови Искър и завършва при Червен бряг.
Пред погледа непрекъснато се редят безброй меандри,отвесни скали,причудливи склонове,долинни ушерения и какво ли още не… 
Посещение на манастира ”Седемте престола”,където Иван Вазов често е ходел и там е написал „Клепалото бие”,впечатлен от камбанения звън, който се носел над Старопланинските  била и върхове...Той е към 100-те Национални обекти.

Враца – при стръмните варовити спусъци на Врачанския Балкан,на наносния конус на река Лева при изхода й от живописния пролом  Вратцата(Вратица) в равнината току под Вратцата е разположен град Враца. 
Според народното предание някога при Вратцата имало силна крепост........
В центъра на града на фона на гордия Балкан се издига паметникът на Христо Ботев–внушителен архитектурно-скулптурен комплекс,състоящ се от оформен площад, монументи, релефни композиции и бронзови фигури на поета-революционер Хр. Ботев.
Околчица е връх,на който се издига  огромен паметник на Безсмъртието–епилог равен на епопея започнала от Дунав и завършила над Искър….
До там е прокаран широк асфалтов път.
Настаняване в хотел.Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.
Разглеждане на град Враца.
Отпътуване за пещера Леденика.
Леденика – подземното царство на сталактити,сталакмити и сталактони.Безброй зали в които въображението ти рисува и пресъздава неподражаемата игра на природата.Тук са Малката и Голяма концертни зали,тук са двете огромни колони,които препречват пътя и образуват така наречения „Проход на грешниците”,тук е „Бялата зала”,където играта на природата подсилва въображението-едни виждат къпещи се жени,други индийски танцьорки,а трети виждат в конфигурацията главата на Пушкин и Моцарт.Над всичко отгоре е „Седмото небе”,където до високата малка зала достигат само най-добрите.
Калето Мездра – място, изтъкано от история и славни моменти, датиращи от отпреди 70 века…Всичко това можете да видите с очите си,ако дойдете с нас!
Отпътуване за град Пловидв.

Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване;
-нощувка със закуска в град Враца

Цената не включва:
-разходи от личен характер;
-входни такси на посещаваните обекти;
-медицинска застраховка-2 лева на ден

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:40 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства.
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.


Назад