Двудневна екскурзия до перлите на Родопа планина-Лещен и Ковачевица
    02-03.11.2024
Цена: 139 лева

І-ви ден - Тръгване в 07.00 часа от сточна гара към посока Юндола. След кратка почивка на Юндола се спускаме към долината на река Места. Преминаваме през най-високата железопътна гара на балканския полуостров– Аврамови колиби – 1267 метра надморска височина.


Посещение на римския град Никополис ад Нестум. Основан е през 106 г. на мястото на тракийското селище Александрополис от римския император Траян, в чест на победата му над даките. В превод от латински името му означава „Град на победата, разположен при Нестос (р. Места)“.


Градът е разположен на пътя, свързващ Егейския бряг с главния военен път Виа Егнация през Родопите, Тракийската низина и Филипополис (днешен Пловдив).

В прегръдката между Пирин и Родопите започва пътя към приказното родопско село Лещен. Панорамата която се разкрива е безкрайно пленителна,а после тръгнеш ли по улиците със старите къщи и стигнеш ли до църквата трябва почти да се прегънеш за да минеш под ниската портичка.Такава църква няма с толкова огромни стенописи!А, после тръгнеш ли по калдъръмените улици от двете ти страни се редят двукатни къщи, а на големите им дървени порти висят огромни катинари…..

Пътуваш нагоре по течението на река Канина-Кървава река.

И неусетно пристигаш в селото на „буля Гина Ковачевица-вдовицата на Марко дюлгерина”. Над тесните калдъръмени улички са надвиснали чардаците и еркерите на двуетажните и триетажни къщи изградени от дърво и камък, заградени с високи  дувари покрити с плоски камъни. Влезеш ли в някоя къща,вътре ще видиш стаи с огнища, с килери, със запазени пещи. Нощувка в района на Гоце Делчев.

ІІ-ри ден- Закуска. Посещение на историческия музей в Гоце Делчев.Свободно време. Отпътуване за Хаджидимовския манастир „Свети Георги Победоносец”, който е един от трите най – големи в Югозападна България. В храма има чудостворна икона на св. Георги – датирана към 1750 -1800г.

Отпътуване за Пловдив.

 

Цената включва:

·         -транспорт с лицензиран автобус;

·         -екскурзоводско обслужване.

·         -нощувка и закуска в хотел  в района на Гоце Делчев

 

Цената не включва:

·        - разходи от личен характер.

 -входни такси на посещаваните обекти;

-медицинска застраховка-3  лева на ден/ на човек до 60 години / ; 4 лева /на ден на човек от 60 до 79 години/ .


Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..

При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.

Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
Назад