Еднодневна екскурзия до Хасково,Узунджово и Александровска гробница
    17.09.2023
Цена: 29 лева

Тръгване в 7.00 часа в посока град Александровска гробница.

Посещение на Александровска гробница. Гробницата има 10-метров дромос, правоъгълно предверие и кръгла гробна камера с камбановиден свод. Ритуалното ложе е било разрушено още в древността.

Стенописите са разположени по стените както на гробната камера, така и на дромоса и предверието. Изобразени са предимно ловни сцени (лов на глигани и на елени), както и погребален пир.

Отпътуване за Узунджово.Посещение на църквата „Успение Богородично”- най-голямата селска църква в България. Сградата е построена като джамия, преустроена в църква през 1906 година, след като Османската империя преотстъпва сградата на България. 

Отпътуване за град Хасково.Посещение на монумента на Света Богородица.
„Света Богородица“ е монумент и православен параклис в Хасково, България. Представлява издигаща се над града, от височината на Младежкия хълм, статуя от полимер-бетон на считаната за покровителка на града Света Богородица с Младенеца.
Скулптурата, висока 14 м и тежаща 80 т, стои върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. С тази статуя през 2004 г. градът влиза в раздел „Религия“ на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Богородица с Младенеца.
От столетия Дева Мария е смятана за покровителка на Хасково.
 Свободно време.
Отпътуване за град Пловдив.
Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
-разходи от личен характер;
-медицинска застраховка-2 лева;
-входни такси на посещаваните обекти.


 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:30 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.

Назад