Еднодневен преход до връх Околчица
    12.06.2021
Цена: 42 лева

 Автобусът се отправя към София по автомагистрала „Тракия”.                    
Искърски пролом-Проломът започва на север от гр.Нови Искър при 508 м.н.в и завършва при Червен бряг на 95 м.н.в.Пред погледа непрекъснато се редят безброй меандри,отвесни скали,причудливи склонове,долинни уширения и какво ли още не .Той ни отвежда до –Враца – при стръмните варовити спусъци на Врачанския Балкан и Околчица.

Околчица е връх,който с огромния си паметник на Безсмъртието–епилог равен на епопея започнала от Дунав и завършила над Искър
.До там е прокаран широк асфалтов път.

Посещение на Черепишки манастир.
Той е основан по време на Втората българска държава, по време на управлението на цар Иван Шишман , но е бил разрушен при нахлуването на османлиите. Най-старото свидетелство за съществуването на обителта е манастирският устав (типик) . 

„Успение Богородично“ е храм на християнството и българщината, има дълга, драматична и кървава история. Манастирът е в подножието на величествени скали, с издълбани в тях стотици пещери. Възникването му е свързано с историята на средновековния „Коритен град“, 

Отпътуване за град Пловдив.

Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
-разходи от личен характер;
-планинска застраховка -3 лева; Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:25 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
При отказ от пътуване от страна на туриста,три дни преди пътуване,сумата не се връща.

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в цените и датите.

Назад