Еднодневна екскурзия до град Ямбол, Кабиле,Кабиленски манастир и Сливен
    17.03.2024
Цена: 43 лева

Тръгване с автобуса по Автомагистрала”Тракия” към Ямбол в 07.00ч. от Сточна гара.                  
Ямбол  е разположен по двата бряга на река Тунджа,коритото на която е коригирано в града и благоустроено. 
Имената му от древното минало наброяват над 10-тина.
Плодородните земи по долината на р. Тунджа са били заселени още от най-дълбока древност. Свидетелство за това са откритите повече от 30 селищни могили в района, датирани от периода на неолита 6000 год.пр.Хр., енеолита 4000 и бронзовата епоха 2700 год. Пр.Хр.
Историята на град Ямбол започва още преди създаването на българската държава. Посещение на ямболския Безистен-търговски обект (покрит пазар) и културно-исторически паметник в Ямбол, България.Заедно с Шуменския са единствените безистени в България, запазени от времето на османското владичество. Нареждан е сред най-красивите покрити пазари на Балканите, оценяван е като еталон на общественото строителство за граждански нужди в Османската империя в

Отпътуване за тракийския град Кабиле-разположен на плато,увенчано със скалист акропол,който представлява и светилище и обсерватория.Тук е разкрит скален релеф на Кибела,както и основи на обществена сграда и две правоъгълни помещения с култов характер.Обхваща площ 650 дка.
Името на селището произхожда от Кибела.Някои твърдят,че градът се е наричал Диосполис-“град на Зевс”където е засвиделствано почитане на върховен мъжки Бог. 

Посещение на Кабиленски манастир .
 Кабиленският манастир „Рождество на Пресвета Богородица“ е действащ девически православен манастир. През 1918 г. край извора е построен малък параклис.


Отпътуване за град Сливен.
Посещение на къщата-музей на Хаджи Димитър. Сградата е малка, едноетажна, несиметрична къща с дървен чардак, с характерните архитектурни белези на ранното Българско възраждане.Тук на 10 май 1840г е роден Димитър Николов Асенов, познат най-вече като Хаджи Димитър – един от най-известните български борци за освобождение от османското владичество през XIXв. През 1935г тук е открита първата музейна сбирка, която през 1955г прераства в експозиция.

Елате с нас за да научите истории и легенди около обектите !!!!


Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване ;
-посещение на Сливен ; 
- посещение на Ямбол;
-посещение на Кабиле ; 
-посещение на Кабиленски манастир

Цената не включва:
-разходи от личен характер;
-медицинска застраховка-3 лева;
-входни такси на посещаваните обекти.

Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:25 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено  със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
При неявяване в деня на пътуването заплатената сума не се връща или заменя.

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в цената и датите.


Назад