Еднодневна екскурзия до Крумовград и околностите му
    18.08.2021
Цена: 32 лева
Час на тръгване 05.00ч. от град Пловдив от Сточна гара.
Автобусът поема пътя към Кърджали и Момчилград и спира в третия по големина град в област Кърджали-Крумовград.
Градът е кръстен на българския хан Крум. Благоприятният климат и природните условия са позволили заселването на Крумовград още в най-дълбока древност. Археологическите проучвания показват, че тук животът никога не е прекъсвал. Останките от множество древни селища, погребални съоръжения, култови места, тракийски и средновековни крепости, говорят за един действително интензивен и продължителен живот през всички исторически епохи в Източните Родопи.


Край село Ковил  в близост до Крумовград е разположен на огромна площ скално-култов комплекс. Мащабът му надхвърля няколкократно територията на скално-култовите комплекси Перперикон, Белинташ и Харман кая. 

Структурата оприличена на „пирамида“ е висока около 15 м., и се състои от пет стъпаловидни тераси оформени в скалата. Паметникът е ориентиран  по посоките на света и е „прилепен“  към скалния отвес, в който е изсечен, така че северната му част „прелива“ в скалния масив на самото плато.
Първата, втората и третата скални тераси, както и плоският връх на пирамидалната структура са използвани в древните култови практики, за което…..
 Елате с нас за да научете изключително интересни неща за този невероятен,сакрален обект ! 

Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
-разходи от личен характер;
-медицинска застраховка-2 лева;
-входни такси на посещаваните обекти.


 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:25 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено  със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
При неявяване в деня на пътуването заплатената сума не се връща или заменя.

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в цената и датите.


Назад