Еднодневна екскурзия до Златоград за фестивала
    15.10.2022
Цена: 35 лева
Тръгване от Сточна гара,Пловдив в 06.30ч. в посока Златоград.
Златоград се намира в южната част на Родопите в долината на река Върбица. В Исторически бележник, документ от XVIII век със спорна автентичност, Златоград е споменат като Беловидово. Град Златоград се прославя с песента „Излел е Дельо хайдутин“, която през 1977 г. е включена в Златната плоча на Вояджър като музикално послание от Земята към далечния космос. Той е селище с богата култура и многовековна история. На територията му се намира най-старата построена по време на османското владичество църква в Родопите – „Успение Богородично“ – построена през 1834 година, сградата на най-старата пощенска станция в България и килийното училище, поставило началото на просветно-образователното дело в Родопите. 
За поредна година Етнографски Комплекс Златоград организира БАЛКАНСКА СКАРИАДА с традиционна скара, музика и танци на балканските народи!
 Старият град ще е изпълнен с аромата и колорита на българската, сръбската, турската и гръцката кухни и танцов фолклор. Златоградчани и гости на града ще могат да си похапнат от традиционната за тези народи скара и да се насладят на хубавите песни и хора.
Елате с нас,за да научите още интересни подробности за най-южния град в България и за да се забавляваме заедно.
Очакваме Ви!

Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

Цената не включва:
-разходи от личен характер;
-медицинска застраховка – 2 лева;
-входни такси.


 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване. Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
Туристите да са със затворени обувки с добро сцепление .

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в датите и цената.


Назад