Еднодневна екскурзия до Устремски манастир
    10.09.2023
Цена: 35 лева

Отпътуване от спирката на Сточна гара в 7.00 часа в посока Тополовград.

 

Устремският манастир „Света Троица“ е действащ девически манастир от Сливенската епархия на Българската православна църква. Манастирът ”Света Троица” е неразривно свързан с юнашката смелост и гордост на хората от Сакарския край. Манастирът „Св. Троица“ е обявен паметник на културата и действащ девически манастир в Сливенска епархия заедно с Каракольовата дупка. Всяка година на християнския празник Петдесятница в околностите на манастира пак се провежда събор ”Св. Троица”. Земите около манастира са обявени за природна забележителност през 1971 г. Върху едноименната защитена територия „Св. Троица“ (115 ха) са запазени вековни гори и скалисти склонове. Интерес представляват флората и фауната в карстовия район на запад от манастира, където има интересни спелеоложки обекти и карстови образувания.

 

Ще разгледаме долмените в местността Клифтинова нива в землището на Сакарци. Каменните блокове са подредени в кръг, като в тях са издълбани ниши. Мегалитите не са подлагани на редица археологически изследвания .

 

Отпътуване за Пловдив.

 

Цената включва:                                                       

 -транспорт с лицензиран автобус

-екскурзовод

Цената не включва:
-входни такси на посещаваните

-разходи от личен характер

- планинска застраховка-3 лева

 

 

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:20 пътника

Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри..

При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.

Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.


Туристите трябва да са с добра екипировка/затворени обувки,дъждобран,суха храна,вода и други/.

 

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в цените и датите.

 
                                     

Назад