Екскурзия до Виетнам и Камбоджа
    19.10.2022 - 29.10.2022 ; 16.11.2022 - 26.11.2022
Цена: от 3880 лева

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА - С НОЩУВКА НА КРУИЗЕН КОРАБ В ЗАЛИВА ХАЛОНГ

 

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 3 нощувки със закуски в Хо Ши Мин (Сайгон), 7 обяда, 1 вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Настаняването е в хотели 4 звезди и круизен кораб 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешните полети Ханой - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 21:25 ч. – 22:55 ч. – полет София - Истанбул.

 

ВТОРИ ДЕН – 02:05 ч. – 15:25 ч. – полет Истанбул - Ханой . Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой: мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, Президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първият виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храмът „Нгок Сон“. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода”.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонга). Посрещане с коктейл за добре дошли. Разходка из легендарния залив. Обяд на борда на кораба. Посещение на красиви пещери и острови. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани на остров Титов. Завръщане на кораба. Отплаване към района на Конг До. Вечеря. Свободно време. Нощувка на борда на кораба.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

 

ПЕТИ ДЕН – 06:30 ч. - възможност упражнения по Тай-Чи, водени от професионален инструктор. Закуска. 08:00 ч. разходка с бамбукова лодка до пещерата Люон, една от най-красивите и интересни пещери в региона, разположена в красивия залив Ха Лонг. Освобождаване на каютите. Брънч (късна закуска и ранен обяд). Напускане на кораба. Трансфер до летището в Ханой за полет до Сием Реап, Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том. Градът е пресечен от две улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед - разглеждане нa най-големия и най-запазения храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми в кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Нощувка в Сием Реап.

 

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на традиционна фабрика за коприна. Обяд. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

ОСМИ ДЕН – Закуска. Обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Старата опера и Двореца на обединението. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Обяд. Посещение на Музея на останките от войната и Историческия музей на Виетнам. Разглеждане на кантонската пагода Тиен Хау и разходка до колоритният пазар Бен Тхан. Нощувка в Хо Ши Мин.

 

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Разходка с лодка за посещение на местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционни оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Разходката с лодка продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Разходката завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

 

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Трансфер до летището. 22:00 ч. - полет за Истанбул.

 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 04:55 ч. - пристигане в Истанбул. 07:40 ч. – 08:50 ч. – полет Истанбул – София.

 

 

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

 

ДАТИ:

20.04.2022 - 30.04.2022

19.10.2022 - 29.10.2022

16.11.2022 - 26.11.2022

 

 

 

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ

ПРОМО

ЦЕНИ*

ЦЕНИ

Цена на човек в двойна стая

3 880 лв.

4 030 лв.

Цена на човек в индивидуална стая

4 374 лв.

4 524 лв.

Цена на трети възрастен в стая

 3 780 лв.

3 930 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни

3 651 лв.

3 801 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен

3 751 лв.

3 901 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ цени, валидни при ранно записване, както следва:

при дата на тръгване 20.04.2022 до 31.01.2022.

при дата на тръгване 19.10.2022 до 15.06.2022.

при дата на тръгване 16.11.2022 до 15.07.2022.

 

Допълнителни услуги:

-  Такса за издаване на виетнамска виза - 215 лв.

 

Цената включва:

-  Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг);

-  Самолетни билети за вътрешените полети Ханой – Сеам Реап и Сеам Реап – Хо Ши Мин (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг);

-  2 нощувки в хотел 4* в Ханой;

-  1 нощувка борда на круизен кораб;

-  2 нощувки в хотел 4* в Сеам Реап;

-  3 нощувки в хотел 4* в Сайгон;

-  8 закуски

-  7 обяда

-  1 брънч

-  1 вечеря

-  Трансфери летище – хотел – летище;

-  Транспорт по описаната програма;

-  Екскурзоводско обслужване по описаната програма;

-  Входни такси за туристическите обекти по програмата;

-  Водач – придружител.

 

Цената не включва:

-  Такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв.

-  Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място)

-  Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист ден (заплащат се на място);

-  Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;

-  Застраховка „Отмяна на пътуване”;

-  Разходи от личен характер.

 

Хотели, използвани по програмата (или подобни):

Ханой:          MK Premier Boutique 4*

Ха Лонг:       Syrene Cruise 4*

Сием Реап:  Somadevi Angkor 4*

Хо Ши Мин: Lotus Central 4* или Bay Hotel Ho Chi Minh 4*

 

Продължителност на полетите:

София – Истанбул               - около 1 ч. и 25 мин.

Истанбул – Ханой                - около 10 ч. и 15 мин.

Ханой – Сием Реап              - около 1 ч. и 50 мин.

Сием Реап – Хо Ши Мин     - около 1 ч. и 15 мин.

Хо Ши Мин – Истанбул       - около 11 ч. и 15 мин.

Истанбул – София               - около 1 ч. и 15 мин

 

Необходими документи:

За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходимо да притежавате валиден международен паспорт, чиито срок на валидност е най-малко един месец по-дълъг от срока на валидност на исканата виза;

-  За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см);

-  За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

 

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

 

Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

 

Местна валута: 

Виетнам – донг

Камбоджа - Камбоджански риел

 

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,65 лв. за щатски долар към 12.10.2021 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Назад