Двудневна екскурзия до Златна Добруджа и Силистра
    23-24.09.2023
Цена: 98 лева
1-ви ден:
Отпътуване в 06.30 часа от Сточна гара.
Посещение на Биосферен резерват Сребърна.Резерватът е разположен на 2км. от река Дунав и е с площ 600 ха.Обхвата езерото Сребърна и териториййте край него.Славата му е свързана с факта,че се намира точно на пътя на прелетните птици в него.Заради редките и изчезващи видове птици през 1983 година езерото е включено в списъка на обектите от световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО.
Посещение на крепост Меджиди табия.Турския форт „Абдул Меджиди”,се намира южно от Силистра и е най-запазеният от шестте укрепителни пункта на фортификационната турска система.Крепостта е строена през периода 1841-1853г. с безплатния труд на 300 принудително събрани българи.
Отпътуване за град Силистра.Настаняване в хотел.
2-ри ден: 
Закуска.Напускане на хотела.
Посещение на Археологическия музей в града. Сградата, в която се помещава първоначално археологическият музей е построена през 20те години на 20 век като клон на Румънската национална банка. От 1990 г. в нея се помещава Археологическата експозиция на Силистренския исторически музей. Около самата сграда има изложени различни статуи, каменни плочи с епиграфски надписи, различни архитектурни детайли.
Отпътуване за Пловдив.Цената включва:
•транспорт с лицензиран автобус;
•екскурзоводско обслужване;
- 1 нощувка и закуска

 
Цената не включва:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
•медицинска застраховка.

 

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:35 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено  със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.Назад