Еднодневен преход до връх Белмекен
    23.06.2024
Цена: 39 лева
Отпътуване в 07.00 часа от спирката срещу  Сточна гара , Пловдив.

Маршрутът към върха води началото си от паркинг, разположен на брега на язовир Белмекен,Върви се по добре отъпкана пътека. Финалният участък от изкачването по южния склон е по-стръмен, но безопасен. От върха се вижда язовира надлъж и нашир. Пътеката към върха е с мека пръст и трева, на места има ясно изразени естествени стъпала, което улеснява ходенето.
Връх Белмекен е висок 2626 м. и се намира в Ибърския дял на Рила планина. Язовирът под него се намира на височина 1923 м., като разкрива уникална панорамна гледка. Язовирът е с най-високата насипна язовирна стена на Балканския полуостров, а името му се превежда като "Известно място". В източната част на Рила планина той е най-високопланинското водохранилище като събира част от водите на реките Марица, Струма и Места.

Отпътуване за град Пазарджик. Посещение на най - голямата запазена възрожденска църква в страната "Успение Богородично". В църквата има и икона, смятана за чудотворна.Иконите на църквата датират от различно време. Някои от тях са от преди 1837 г.

Отпътуване за град Пловдив.

Цената включва :
-транспорт с лицензиран автобус ;
-водач 

Цената не включва :
-разходи от личен характер ; 
- задължителна планинска застраховка -  4 лева /на ден на човек /

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:20 пътника
Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
При отказ от пътуване от страна на туриста,три дни преди пътуване,сумата не се връща.
Туристите трябва да са с добра екипировка/затворени обувки,дъждобран,суха храна,вода и други/.


Назад