Двудневна екскурзия до Ловеч и Троянски манастир
    01-02.07.2023
Цена: 99 лева
1-ви ден : Отпътуване от Пловдив в 07.00ч.
Посещение на Къкрънското ханче в село Къкрина. В него отсяда Васил Левски и е заловен от турски полицаи (заптиета) сутринта на 27 декември 1872 г.От съществуващите писмени документи е известно, че по внушение на Васил Левски ханчето в с. Къкрина е наето от Ловчанския частен революционен комитет. Къкринското ханче е под номер 30 в стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.
Отпътуване за Ловеч – разположен  красиво на река  Осъм . Ловеч  е  градът ,  където през 1187 г. Византия  подписва  мирен  договор с българите , като  по  този  начин формално  признава  нейната  независимост .Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. В ранния следобед пешеходна  разходка  в  архитектурно –историческия  резерват „Вароша”. Отлично  запазенте къщи , музеи , църкви  и  уникалния покрит мост на Колю Фичето  са  съхранили  духа  на  Възраждането. Посещение на старата градска баня – Дели Хамам – сега музей на водата. Посещение на музея  на  Васил  Левски, посещение на етнографския  музей  и възможност за  изкачване  до  отлично  запазената  крепост , откъдето се открива  великолепна панорама  към  града. Свободно  време . Нощувка. Възможност за организирана вечеря.
2-ри ден : Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка из новата част на града. Посещение на катедралния храм Свети Кирил и Методий , ловешката крепост и паметника на Васил Левски. 
Отпътуване за Троянският ставропигиален манастир “Успение Богородично”. Разглеждане на манастира. Манастирският комплекс е много добре развит като туристическа атракция с множество магазинчета за сувенири, заведения и места за забавления наоколо. Свободно време за кафе. 

Близо до Троянския проход е разположен паметникът Арка на свободата на връх Горалтепе (1595 m), намиращ се на 15 минути ход източно от най-високата точка 

на прохода. Паметникът е върху площадка, от която на север се виждат долините на Бели Осъм и Троян, а на юг се разкрива гледка към Средна гора, Родопите и Рила, а на изток и запад се виждат най-известните върхове на Стара планина, включително най-високият връх Ботев. 
Паметникът е посветен на руските освободители и съветските войски – на Преминаването на Троянския отряд през Стара планина и боевете в началото на януари 1878 г. по време на Руско-турската освободителна война, както и на Червената армия, влязла в България през септември 1944 г.

Отпътуване за град Пловдив.

Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус;
- водач по време на пътуването;
- нощувка със закуска ;


Цената не включва:
-медицинска застраховка -3 лева/на денна човек до 60 години /; 4 лева /на ден на човек от 60 до 79 години/
-входни такси на посещаваните обекти;
-разходи от личен характер.Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута или да съкрати програмата  по независими от него обстоятелства-метеорологични условия,затворени пътища,непреодолими обстоятелства
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност за промяна на входните такси-публикуваните входни такси са актуални за периода на публикуване,туристите заплащат сумата актуална по време на пътуването.

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в датите и цената.

Назад