Еднодневен преход до Дяволска екопътека и Широка Лъка
    13.08.2023
Цена: 30 лева
Отпътуване от спирката на Сточна гара в 7.00 часа в посока село Борино.

Идеята за изграждане на Дяволската пътека е породена от природния потенциал на левия приток на р. Буйновска, изследван и проучван цели 8 години. Местността представя уникално единство от силно атрактивна природна композиция, съчетание от скални форми, водопади, водни каскади, ерозионни котли, скални венци и други.
о своя замисъл „Среднопланинска атрактивна Дяволска пътека" превъзхожда познатите традиционни туристически пътеки не само у нас, доколкото категорията атрактивност е субективно понятие.
Обхваща територия от около 20 кв.км . Най-високата точка на трасето е 1356 м, а най-ниската 945 м, с наклони от 20-40 градуса, а при скалните венци наклонът е над 70 градуса. Високоатрактивната пътека е реализирана в т.н. два кръга - "Малък кръг" и "Голям кръг", като дължината на Малкият кръг е 3,8 км.
Ние ще се разходим по „Малкият кръг”,по който ще може да се насладите на спиращи дъха гледки и красиви скални образувания.

Отпътуване за село  Широка лъка. Обявено е за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е от селата, в които се е родила и се развива родопската песен. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени там. През 1972 г. е открито Средно музикално училище за народни песни и инструменти.

Отпътуване за Пловдив.

Цената включва:                                                        
 -транспорт с лицензиран автобус 
-екскурзовод

Цената не включва:
-входни такси на посещаваните
-разходи от личен характер
- планинска застраховка-3 лева


 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:20 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
При отказ от пътуване от страна на туриста,три дни преди пътуване,сумата не се връща.
Туристите трябва да са с добра екипировка/затворени обувки,дъждобран,суха храна,вода и други/.

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в цените и датите.
                                     

Назад