ИСТАНБУЛ
    07-10.12.2017
Цена: 125 лева

1 ден (07.12.2017)  Отпътуване от Пловдив в 00.00  ч. от Сточна гара Нощен преход.

 

2 ден (08.12.2017) Пристигане  в Истанбул - мегаполис, бивша столица на три империи, прочут с древното си минало.

Обзорна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език - единствен град в света, разположен на два континента. Пристигане в кв. Султанахмед  - посещение на Синята джамия; хиподрума - колоната на Константин, Египетския обелиск, змийската колона, фонтанът на Вилхелм ІІ; двореца ,,Топ Капъ’’ (дава се информация за двореца, без да се посещава); църквата ,,Света София’’(дава се информация, без да се посещава). По въжения мост над  Босфора се преминава в азиатската част на Истанбул. Отново по въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул. Посещава се Българската екзархия. Настаняване в хотел.

 

По желание: Възможност за разходка с корабче по Босфора,небостъргача“ Сапфир“ и „Двореца“ Долмабахче.

 

Следобяд свободно време за шопинг с възможност за индивидуално посещение  на Капалъ Чарши, подземната византийска цистерна „Йеребатан”, музея ,,Св.София’’,  двореца ,,Топ Капъ’’  Придружава ги водачът на групата. Нощувка.

 

3 ден (09.12.2017)  Закуска. Свободно време за шопинг или туристическа програма по желание с предварително записване (срещу допьлнително заплащане при минимум 30 туристи):

- посещение с местен екскурзовод на двореца ,,Долмабахче’’

- посещение на Принцови острови

17.00 ч. НОЩЕН  ИСТАНБУЛ  - Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL- най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА.Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина ,лазерни, музикални и пожарни шоута,ресторанти и кафенета.

Или посещение на небостъргача САПФИР –най -високата жилищна сграда в Европа.Намира се в квартал Левент 4.Небостъргача е на 64 етажа със 174 апартамента от 120 до 1100 кв.м.Освен жилищни имоти ,комплексът съдържа и търговски център ,голф игрище,фитнес център. На последния етаж има прекрасна панорамна площадка .Може да се включите в изумителна симулация SKYRIDE -4 D за полет с хеликоптер над Истанбул.Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Връщане  в хотела.Нощувка.

 

4 ден (10.12.2017)     Закуска. Освобождаване на хотела.

 - отпътуване за МОЛ „Форум Истанбул” с възможност за посещение на аквариума „Turkoazoo”   или посещение на "Джурасик парк" - една от най-новите атракции.

Аквариумът „Turkoazoo”, открит през 2009 г., се смята за един от най-големите в Европа. Той заема площ от 8000 квадратни метра. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски създания, сред които и тигрови акули.

Отпътуване за България.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- транспорт с  туристически автобус

- 2  нощувки със закуска в хотел **/***;

- панорамна обиколка и посещение на азиатската част на  Истанбул;

- водач придружител.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: екскурзии по желание при минимум 30 човека.  Цените на входните такси на туристическите обекти са приблизителни:

- Mедицинска застраховка - 2лв/ден

- „Йеребатан” – 25 турски лири

- музей „ Света София” – 40 турски лири

- Двореца „ Топ Капъ” – 40 турски лири

- аквариум  –50 турски лири

- разходка по Босфора с кораб – 16 евро

- дворец „ Долмабахче” – 22 евро

- нощен Истанбул  - 10 евро

- посещени на небостъргача Сапфир – 22 евро

-вечеря в ориенталски ресторант( Gar Music hall) – 29 евро
Необходими документи - задграничен паспорт. За деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето да пътува зад граница - оригинал и 2 копия; 2 копия от акта за раждане.

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимист от метериологичните условия и съобръзено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.

Настаняването в автобуса става според реда на записване и плащане 

Назад