ИСТАНБУЛ -
    12.10-15.10.2017
Цена: 125 лева

1 ден (12.10.2017)  Отпътуване от Пловдив в 01.00  ч. Нощен преход.

 

2 ден (13.10.2017) Пристигане  в Истанбул - мегаполис, бивша столица на три империи, прочут с древното си минало.

Обзорна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език - единствен град в света, разположен на два континента. Пристигане в кв. Султанахмед  - посещение на Синята джамия; хиподрума - колоната на Константин, Египетския обелиск, змийската колона, фонтанът на Вилхелм ІІ; двореца ,,Топ Капъ’’ (дава се информация за двореца, без да се посещава); църквата ,,Света София’’(дава се информация, без да се посещава). По въжения мост над  Босфора се преминава в азиатската част на Истанбул. Отново по въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул. Посещава се Българската екзархия. Настаняване в хотел.

 

По желание: Възможност за разходка с корабче по Босфора,небостъргача“ Сапфир“ и „Двореца“ Долмабахче.

 

Следобяд свободно време за шопинг с възможност за индивидуално посещение  на Капалъ Чарши, подземната византийска цистерна „Йеребатан”, музея ,,Св.София’’,  двореца ,,Топ Капъ’’  Придружава ги водачът на групата. Нощувка.

 

3 ден (14.10.2017)  Закуска. Свободно време за шопинг или туристическа програма по желание с предварително записване (срещу допьлнително заплащане при минимум 30 туристи):

- посещение с местен екскурзовод на двореца ,,Долмабахче’’

- посещение на Принцови острови

- нощен Истанбул (автобусна програма). Включва изкачване с кабинков лифт до хълма Еюп с красива панорамна гледка към Истанбул нощем и посещение на кафене „Пиер Лоти”. Пиер Лоти е псевдоним на френски автор, живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Нощувка.

 

4 ден (15.10.2017)     Закуска. Освобождаване на хотела.

 - отпътуване за МОЛ „Форум Истанбул” с възможност за посещение на аквариума „Turkoazoo”   или посещение на "Джурасик парк" - една от най-новите атракции.

Аквариумът „Turkoazoo”, открит през 2009 г., се смята за един от най-големите в Европа. Той заема площ от 8000 квадратни метра. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски създания, сред които и тигрови акули.

Отпътуване за България.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- транспорт с  туристически автобус

- 2  нощувки със закуска в хотел **/***;

- панорамна обиколка и посещение на азиатската част на  Истанбул;

- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";

- водач придружител.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: екскурзии по желание при минимум 30 човека.  Цените на входните такси на туристическите обекти са приблизителни:


- „Йеребатан” – 20 турски лири

- музей „ Света София” – 30 турски лири

- Двореца „ Топ Капъ” – 30 турски лири

- аквариум  – 39 турски лири

-„Джурасик парк” – 28 турски лири   

- посещение на МИНИАТЮРК – 20 турски лири                              

- разходка по Босфора с кораб – 14 евро

- дворец „ Долмабахче” – 22 евро

- нощен Истанбул  - 7 евро

- посещение на Принцови острови – 14 евро

- посещени на небостъргача Сапфир – 18 евроНеобходими документи - задграничен паспорт. За деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето да пътува зад граница - оригинал и 2 копия; 2 копия от акта за раждане.

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимист от метериологичните условия и съобръзено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.

Назад