КСАНТИ И КАВАЛА С НОЩУВКА В ЗЛАТОГРАД
    11-12.11.2017
Цена: 79 ЛЕВА

11.11.2017 г. – Тръгване от Пловдив в 6.00 ч. – през  Кърджали, където правим кратка почивка в манастира „Св. Успение Богородично“, който се стопанисва от отец Саръев. Продължаваме по посока Златоград.Отпътуване за гр. Ксанти с разходка в старата градска част – емблематичната Часовникова кула,построена от българин – мохамеданин, новата прекрасна църква „Св. Троица“, митрополията „Св. Продромос“,църквата „Св. Богородица Акатиссин“ на крепостната стена. Отпътуване за гр. Кавала с разходка до паметника на Мехмед Али и църквата „Св. Мария“. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел. Нощувка.

12.11.2017 г. –Разглеждане забележителностите на Златоград - първия в България частен етнографски комплекс, чийто къщи са обединени и всяка представлява архитектурен шедьовър от времето на Българското Възраждане; църквата “Свети Георги ”, в чийто двор е взаимното училище и има 3 чудотворни икони; построената по времe на Османското власт за 40 дни църква “Свети Успение Богородично” с рисуваната икона на закрилника на града св. Атанасий от Захари Зограф;  паметника на Делю Войвода.


 

Цената включва:

·        Транспорт с лицензиран автобус

·        1 нощувка  в хотел в Златоград

·        Екскурзоводско обслужване

·        Извозване до Ксанти с бусове

·        Медицинска застраховка

 

 

 Цената не включва:

·        Входни такси на посещаваните обекти

·        Лични разходи

 

 


 

 


                                            Цената е валидна при минимум 46 туристи!

Забележка:Деца до 18 г., пътуващи сами или само с единия родител,трябва да носят нотариално заверена декларация от двамата родители или от непътуващия родител, че са съгласни детето да пътува зад граница – оригинал и 2 копия, както и 2 копия от акта за раждане. 

Назад