Екскурзия до Одрин
    11.11.2017
Цена: 22 лева

                                                                                                                      Програма


11.
11.2017 г. – Тръгване в  04.30 часа от  Пловдив през  Капитан Андреево за Одрин. Посещение на комплекса на Баязид ІІ , построен през 15 век от него на брега на река Тунджа – внушителна постройка с над 100 куполи и 2 огромни минарета, където се намира и Музея  на здравето. От 1993 г. за него се грижи Тракийския университет, който го открива официално през 1997г като Музей на здравето..

 Разглеждане на Одринската крепост – Мемориалът на Шюкрю Паша и Музея на Балканската война – мястото се намира извън центъра на града, на най-високия негов хълм, откъдето се разкриват чудесни гледки към Одрин. Посещава се и реставрираната църква „Св. Георги“ – базилика, построена през 1880 г. в типичен късно-възрожденски стил, в която има етнографска сбирка с предмети и дрехи от бита на беломорските и одринските българи.

Посещение на борсата с възможност за покупка на баклава, локум, зехтин, маслини, прах за пране и  др.. Посещава се и реставрираната църква „Св. Георги“ – базилика, построена през 1880 г. в типичен късно-възрожденски стил, в която има етнографска сбирка с предмети и дрехи от бита на беломорските и одринските българи.

 

Цена: 22 лв.


Цената включва:

•           Транспорт с лицензиран автобус

•           Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

•           Входни такси на посещаваните обекти

•           Лични разходи


 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.

Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни то да пътува в чужбина , оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане и задължително паспорт.

Забележка: Туроператора си запазва правото при нужда да променя последователността н
Назад