КАРНАВАЛ В КСАНТИ И ЗЛАТОГРАД
    Дати: 17.02. – 18.02.2018 г.
Цена: Цена: 90 лв.

Програма:

17.02.2018 г. – Тръгване от Пловдив в 6,00 ч. – през  Кърджали за Златоград. Настаняване в хотел. Разглеждане забележителностите на Златоград - първия в България частен етнографски комплекс, чийто къщи са обединени и всяка представлява архитектурен шедьовър от времето на Българското Възраждане; църквата “Свети Георги ”, в чийто двор е взаимното училище; построената по времe на Османското власт църква “Свети Успение Богородично”; двете джамии; паметника на Делю Войвода. Участие в карнавално тържество Сирни заговезни – изпращане на зимата, гонене на злите сили,  народно веселие. Нощувка.

18.02.2018 г. –Закуска.Извозване до град Ксанти, Гърция, за участие в карнавалното шествие по случай Сирни Заговезни. По пра-стара традиция с настъпването на пролетта Гърция е обзета от карнавална фиеста. Повечето карнавали са в чест на боговете от древногръцката митология и са наследство от древните елини. Други почитат древните местни божества, но всички те олицитворяват пъстротата и чара на Гърция. В Ксанти провежданите карнавални шествия са посветени на божеството Тзарос и тогава живописното градчето се потапя в незабравима празнична атмосфера.  Следобед - връщане  в Златоград. Отпътуване за Пловдив!


Цената включва:

·        Транспорт с лицензиран автобус

·        1 нощувка  в хотел в Златоград

·        Екскурзоводско обслужване

·        Извозване до Ксанти с бусове

 

Цената не включва:

·        Входни такси на посещаваните обекти

·        Лични разходи

·        Медицинска застраховка


Цената е валидна при минимум 46 туристи!

Забележка:

Деца до 18 г., пътуващи сами или само с единия родител,трябва да носят нотариално заверена декларация от двамата родители или от непътуващия родител, че са съгласни детето да пътува зад граница – оригинал и 2 копия, както и 2 копия от акта за раждане. Деца до 18 г., пътуващи с двама родители, е необходим акт за раждане на детето – оригинал + 2 копия

Назад