ИСТАНБУЛ-
    19.04.-22.04.2018
Цена: Ранни записвания до 30.01.2018г. -125 лева, след 30.01.2018г. - 135лева.

1 ден   Отпътуване от Пловдив в 23.00  ч. Нощен преход.

 

2 ден Сутринта  пристигане  в Истанбул - мегаполис, бивша столица на три империи, прочут с древното си минало.

  Обзорна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език - единствен град в света, разположен на два континента.

Пристигане в кв. Султанахмед  - посещение на Синята джамия; хиподрума - колоната на Константин, Египетския обелиск, змийската колона, фонтанът на Вилхелм ІІ; двореца ,,Топ Капъ’’ (дава се информация за двореца, без да се посещава); църквата ,,Света София’’(дава се информация, без да се посещава).

По въжения мост над  Босфора се преминава в азиатската част на Истанбул. Отново по въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул. Посещава се желязната църква Св.Стефан. Настаняване в хотел.

 Следобед свободно време за шопинг с възможност за индивидуално посещение на Капалъ Чарши,подземнатавизантийска цистерна Йеребатанан,музея Св.София,двореца Топ капъ.Придружава ги водачът на групата.

 -:Посещение на  небостъргача“ Сапфир“.Най високата жилищна сграда в Турция.Извисява се на 64 етажа със 174 апартамента.На последния етаж има панорамна площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфораа  в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация SKYRIDE - 4D за полет с хеликоптер над Истанбул .

. Пожелание вечеря в  ресторант с богата атракционна програма и ориенталски танци.Нощувка

 

3ден   Закуска. Свободно време за шопинг или туристическа програма по желание с предварително записване (срещу допьлнително заплащане при минимум 30 туристи):

-  разходка с корабче по Босфора

- посещение с местен екскурзовод на двореца ,,Долмабахче’’

 

 Или посещение на Принцови острови

 

  нощен Истанбул (автобусна програма). С посещение на  най – новата атракция на Истанбул  WATERGARDEN ISTANBUL- най големия гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА.Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина ,лазерни, музикални и пожарни шоута,ресторанти и кафенета.Нощувка.

 

4ден    Закуска. Освобождаване на хотела.

 Посещение на парка Емиргян –където се провежда фестивала на лалето с над 2 800 000 лалета от 190 вида!Най-големия парк в Истанбул с площ 470 000 м2 с много изкуствени езера и фонтани,исторически павилиони - превърнати в кафенета и много, много  лалета.В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета и пазар за цветя.В парка ще се насладите на най- впечатляващите фигури от лалета.

Отпътуване за МОЛ „Форум Истанбул” с възможност за посещение на аквариума „SEA LIFE   .

Аквариумът „SEA LIFE”, открит през 2009 г., се смята за един от най-големите в Европа. Той заема площ от 8000 квадратни метра. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски създания, сред които и тигрови акули.

Отпътуване за България.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- транспорт с  туристически автобус

- 2  нощувки със закуска в хотел **/***;

- панорамна обиколка и посещение на азиатската част на  Истанбул;

- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";

- водач придружител.

 

 

 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

екскурзии по желание;

вечеря в ресторант - 29 Евро

Цените на входните такси на туристическите обекти са приблизителни:

- „Йеребатан” – 25 турски лири

- музей „ Света София” – 40 турски лири

- Двореца „ Топ Капъ” – 40 турски лири

- аквариум  – 55 турски лири

- разходка по Босфора с кораб – 16 евро                                

- дворец „ Долмабахче” – 22 евро

- нощен Истанбул Water garden - 10 евро

- посещение на Принцови острови – 14 евро

- посещение на небостъргача „Сапфир”– 22 евро 

-трансфер до парка Емиргян -5 евро ( при минимум 30 записани) 

Необходими документи - задграничен паспорт. За деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето да пътува зад граница - оригинал и 2 копия; 2 копия от акта за раждане.

 

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимист от метериологичните условия и съобръзено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.

 

 

Назад