Осоговски манастир
    14 – 15.04.2018 г.
Цена: 75 лева

/14.04.2018/: Отпътуване в 07:00 часа от Пловдив/паркинга на Сточна гара/ по маршрут Самоков – Кюстендил.  В Самоков кратка почивка и посещение на един от най – старите манастири в България „Покров Богородичен“, където се съхранява нетленното пръстче на Свети Сава и където е било скривалището на Васил Левски. Продължаваме към центъра на града при чешмата с обицата и Байракли джамия. На Невестинският мост над река Струма кратка фотопауза. Продължаваме към гр. Кюстендил. Разглеждане на Хисарлъка и Асклепиона, а също така и на художествената галерия на Майстора. Разходка из града. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

/15.04.2018/:  Отпътуване по маршрут Гюешево – Крива Паланка – Осоговски манастир.

 Посещение на манастира “Св. Йоаким Осоговски”, разположен в подножието на западния склон на Осоговска планина в близост до Крива Паланка в Македония. Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи на Св.Иван Рилски. Той прекарва живота си като отшелник в пост и молитва в една пещера край р.Сарандапор, където след смъртта си е погребан. По-късно мощите му са открити от монах на име Теофан и са положени в построената църква в негова памет. В средата на 12 в. около църквата е изграден едноименният манастир, който в началото на 13 в. е бил посетен от Цар Калоян. Днес манастира приема множество посетители, които идват в светата обител и се любуват на прекрасната природа. Следва посещение на Етно Комплекс „Тимчевски”.
Комплексът представя по един автентичен начин част от бита и културата на местното население. Ще имате възможност да се разходите из комплекса и да се насладите на прекрасните гледки разкриващи се от там.
Ресторантът на Етно село предлага голямо разнообразие от ястия приготвени по традиционен домашен начин във фурна, като всички продукти са от стопанството на Етно селото. Ще имате удоволствието да опитате част от тази  традиционната кухня.В късния следобед отпътуване за Пловдив.


 


Цената включва:

 

·        транспорт с комфортен автобус;

·        екскурзоводско обслужване.

·        Нощувка в гр. Кюстендил

 

 

 

 

Цената не включва:

·        разходи от личен характер;

·        приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

Художествената галерия в Кюстендил – за група 2лв

 


При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимист от метериологичните условия и съобръзено със заложените километри. Фирмата нe носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.


Назад