Двудневна екскурзия до Русе и Букурещ
    30.09-01.10.2023
Цена: 120 лева

 


1 ден Отпътуване от Пловдив сточна гара в 06.00 часа. Посещение на археологически резерват „Ивановски скални църкви”. Недалеч от с. Иваново, високо в отвесните скали над река Русенски Лом, са издълбани църкви и монашески килии, сътворени през XII век. По това време тук е имало над 40 скални храма и около 300 помещения за монаси отшелници, които са се прехранвали с горски плодове и корени.

На една от църквите са изписани скални икони от Рождество Христово до „Измиването на ръцете на Пилат Понтийски”.Ивановските скални църкви са признати от ЮНЕСКО като ценен исторически паметник.

Отпътуване за с. Басарбово и посещение на Басарбовски манастир - единственият действащ скален манастир в страната днес. През 1978 г. е обявен за археологически паметник от местно значение. 
Отпътуване за Русе и настаняване в хотел в града или в околностите. Свободно време. Нощувка. 

2 ден Отпътуване за Букурещ – първият по големина град в Източна Европа, столица на Румъния, известен още с названието "Малкият Париж", поради аналогичната архитектура. Разглеждане на Букурещ: площада на Победата, Кралския дворец, площада на Революцията, Триумфалната арка (копие на Парижката), Народния театър, Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и накрая - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а именно Парламента на Румъния. Свободно време в  центъра на Букурещ.


Цената включва:

• Транспорт с лицензиран автобус 3*;

• 1 нощувка със закуска в хотел **/*** в района на Русе;

• Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.

 

 

 

Цената не включва:

         Входна такса за Ивановския манастир - 4лв;

         Доплащане за застраховка (от 65 до 70г - 4лв; над 70г - 6лв);

         Лични разходи;

-       доплащане за единична стая - 25лв


  •  Необходими документи – валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето да пътува зад граница- оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане. При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.

При записване е необходим 30% депозит !Настаняването в автобуса е според реда на записване и плащане !!!

 

Назад