Еднодневна екскурзия до Македония с посещение на Крива Паланка и Осоговски манастир
    06.06.2020
Цена: 39 лева

Отпътуване от Пловдив в 5:30 от централна гара в посока Република Македония.

Посещение на град Крива Паланка,кооито се намира в подножието на Осоговската  планина , разположен по двата  бряга на Крива река.В центъра се намира Старата чаршия ,която се отличава с красивата си архитектура.
Една от забележителностите на града е църквата „Св. Димитър“ , построена през 1833 година.
Посещение на манастира „Св. Йоаким Кърчовски“,разположен в гънките на Осоговската планина,недалеч от град Крива Паланка Големият манастирски комплекс е посветен на местния отшелник Свети Йоаким.Като част от комплекса са двете църкви „Света Божия Майка“ и „Св. Йоаким Осоговски“ в която се намират тленните останки на светеца.Манастирът е известен и като Сарандопор.


В близост до града се намира ресторант , който се състои от няколко сгради ,като повечето от тях са разположени във водите на езерото.Една от тях е построена под формата на кораб.Тук може да опитате традиционните македонски плескавици, Тавче – гравче пък е вкусен печен боб.За децата е създаден уютен детски кът и зоологическа градина.Гледката на плуващите в езерото лебеди е впечатляваща.
Отпътуване за България.

Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус
-екскурзовод


Цената не включва:
- медицинска застраховка
-входни такси
-разходи от личен характер


За провеждане на екскурзията минимален брой туристи:40
Туроператорът запазва правото си да променя програмата,последователността и маршрута по независещи от него обстоятелства.При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.

Назад