Двудневна екскурзия за карнавала в Ксанти с нощувка в Комотини
    17- 18.02.2024
Цена: 149 лева

Първи ден:
Тръгване от Пловдив от централна гара в 5:00 ч.Преминаване на българо - гръцката граница на ГКПП Кап. Петко Войвода, Свиленград - Орменио.


По пътя посещение на Златната църква в Дидимотико.

Отпътуване за Александруполис. Пешеходна разходка - крайбрежната алея с прочутия Александруполски фар, пристанището. Посещение на Митрополитската църква "Св. Никола" . Свободно време. Отпътуване за Комотини .Нощувка.

Втори ден:
Закеска .
Отпътуване към Порто Лагос. Разглеждане на манастира свети Николай. Смята се че самата Богородица бди над светата обител. Отпътуване за град  Ксанти , за участие в карнавалното шествие по случай Сирни Заговезни.По пра-стара традиция с настъпването на пролетта Гърция е обзета от карнавална фиеста.Повечето карнавали са в чест на боговете от древногръцката митология и са наследство от древните елини.Други почитат древните местни божества,но всички те олицетворяват пъстротата и чара на Гърция.В Ксанти провежданите карнавални шествия са посветени на божеството Тзарос и тогава живописното градче се потапя в незабравима празнична атмосфера.Следобед – връщане в Златоград.Отпътуване за Пловдив!

Цената включва:                                                                         Цената не включва:
- Транспорт с лицензиран автобус                             -Входни такси на посещаваните обекти
- 1 нощувка в хотел в Комотини                                      -Лични разходи

-Екскузоводско обслужване                                         -Медицински застраховки

                                                                                      

Необходим брой пътници за осъществяване на екскурзията:  35 пътника

 Деца до 18г.,пътуващи сами или само с единият родител,трябва да носят нотариално заверена декларация от двамата родители или от не пътуващия родител,че са съгласни детето да пътува зад граница-оригинал и 2 копия,както и оригинал и 2 копия от акта за раждане.Деца до 18 години,пътуващи с двама родители,е нужно да носят оригинал и 2 копия на акта за раждане.

 

Туроператорът си запазва правото  да променя последователността на посещаваните обекти или да съкрати програмата в зависимост от независещи от него обстоятелства-метеорологични условия,заложени километри,затворени пътища и други.

 

При неявяване в деня на пътуването сумата внесена за екскурзията не се връща или заменя.

 

Назад