Еднодневна екскурзия до Ягодинска пещера и Дяволско гърло
    11.08.2024
Цена: 43 лева

 Отпътуване от Пловдив /сточна гара/ в 6.30 ч. по посока с. Ягодина.
Посещение на Ягодинската пещера,  която впечатлява с уникалните си скални образования. Дядо Мраз, Снежанка и седемте джуджета, кулата в Пиза са само част от изненадите, които пещерата крие.
Следва впускане в магическия свят, който Дяволското гърло създава с  най-високият пещерен водопад на Балканите. Усещането за мистериозност се засилва и от легендите, които се носят за пещерата. Дали Орфей е минал от тук по пътя към подземното царство на Хадес или траките са омилостивявали боговете в жертвопринушения не се знае, но е сигирурно, че пещерата ще ви омагьоса с атмосферата си.
По желание следва изкачване с джипове ( срещу допълнително заплащане) до „Орлово око”, от където се разкрива невероятна гледка към красотите на Източни Родопи. 
При възможност отпътуване за с. Широка лъка, което е обявено за архитектурен и културен резерват.
Една от най-големите забележителности там е църквата "Света Богородица", която е построена през 1834 г. Неиният иконостас е уникален по стил и се предполага, че е бил рисуван от ученици на Димитър и Захари Зограф. А някои твърдят, че самите братя са изографисали църквата. В близост до "Света Богородица" се намира и старо училище от 1835 г. Други от емблематичните забележителности са Етнографския музей "Згуровски конак", родната къща на Екзарх Стефан І, паметникът на Капитан Петко Войвода и църквата "Успение Богородично", която е била построена от цялото население на село Широка лъка за 38 дни през 1834 г.
Отпътуване за град Пловдив.

Цената включва:
Транспорт;
екскурзоводско обслужване.
 
 
Цената не включва / цените са приблизителни/:
-разходи от личен характер;
-приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
*Ягодинска пещера – 8 лв.
*Дяволско гърло – 5 лв.
*Разходка с джип до Орлово око – 60 лв за група от 6 човека
*Етнографски музей „Згуровски конак”  в Широка лъка – 2 лв.
-задължителна планинска застраховка - 3 лв

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 пътници
Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута или да съкрати програмата  по независещи от него обстоятелства-метеорологични условия,затворени пътища,непреодолими обстоятелства.
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност за промяна на входните такси-публикуваните входни такси са актуални за периода на публикуване,туристите заплащат сумата актуална по време на пътуването.

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в датите и цените.

Назад