По стъпките на Велика България
    14-15.09.2024 ; 05-06.10.2024
Цена: 119 лева
1 ден: 
Отпътуване от Пловдив в 7,30 от Сточна гара по посока за Плиска. По пътя разглеждане на Национален резерват-Исторически комплекс”Мадарски конник”. Продължаване към Плиска-град с древно минало и прекрасно настояще. Столица на Първата българска държава, основана от Аспарух. На площ от 23 кв.м. са разположени останки от монументални архитектурни обекти. В археологическия музей е показан битът на населението, материалната и духовната му култура.Посещение на Голямата базилика.Отпътуване за град Плиска.Посещение на културно-исторически комплекс Двор на кирилицата.
Отпътуване за град Шумен.Разглеждане на Томбул джамия.
Настаняване в хотел.
Нощувка в град Шумен.
2 ден:
Закуска. 
Разглеждане на паметника „Създатели на българската държава”, представящ най-важните моменти от Историята на България от VII до Х век. От него се разкрива панорамна гледка към Шумен. Паметникът е част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. 
Отпътуване за Археологическия музей Велики Преслав – Националният историко-археологически резерват с музей “Велики Преслав” е разположен върху руините на старата българска столица Велики Преслав. До този момент на територията на резервата и неговата околност са открити десетки недвижими паметници, а в експозицията на музея могат да се видят оригинални произведения на старобългарското и средновизантийско изкуство. Сред тях са шедьоври като иконата на Св. Теодор, Преславското златно съкровище и Керамичният иконостас от Дворцовия манастир. 

Отпътуване за Пловдив.
Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус
-екскурзовод по маршрута
-нощувка със закуска в град Шумен или околността

Цената не включва:
-входни такси на посещаваните обекти
-разходи от личен характер
-медицинска застраховка

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:35 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя или съкращава програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства.
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.


Поради извънредната обстановка е възможна промяна в датите и цената.
Назад