Двудневна екскурзия до Рилски манастир-Златолист-Рупите-Мелник-Роженски манастир
    03-04.08.2024 ; 09-10.11.2024
Цена: 149 лева
Първи ден:
Отпътуване в 07.00 часа от Пловдив в посока град Самоков .  Посещение на Девическия манастир, Бельовата църква”Рождество Богородично”, Голямата чешма(чешмата с обицата).Отпътуване за  Рилски манастир.  Скътан в полите на Рила там е живял като отшелник Иван Рилски и неговите последователи са създали този прекрасен манастир – най – голямата българска светиня. Освен от прекрасната околна природа, човек остава поразен от красивите сгради, черквата и Хрельовата кула. Тук всичко е свято и тайнствено, както е Рафаеловия кръст, работен 12г. с игла от монаха Рафаел, след което ослепял.
Отпътуване за Златолист. Посещение на църквата „Св. Георги“, построена през ХIХ век, където е прекарала по-голямата част от живота си пророчицата Преподобна Стойна.

Отпътуване за Мелник.Нощувка.

Втори ден: 
 Закуска.
Разглеждане на  град Мелник - известен с чудните си земни пирамиди и битови къщи- Мелник е едно притегателно място за туристите. Разходка из града и посещение на Кордопуловата къща. Следва Роженския манастир с чудотворната икона на Майката Божия – както и да застане човек тя постоянно го следва с поглед. Черквата отвътре е автентично запазена и до днес. Запазен е ръкопис, писан тук и занесен в Йеросалим през 1674г. Ръкописът е един от най – хубавите, украсен със 117 миниатюри. Отпътуване за Рупите.  Това силно енергийно място е вдъхновило българската пророчица баба Ванга да построи там храм през 1992г., носещ името „ Св. Петка Петричка“.
 В късния следобед отпътуване за Пловдив.Цената включва:
•транспорт с лицензиран автобус;
•екскурзоводско обслужване.
•Нощувка в гр. Мелник

 
Цената не включва:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

 Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой пътници за осъществяване на пътуването: 35 пътници

При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и съобразено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.При неявяване в деня на пътуването сумата не се връща или заменя.

Назад