Двудневна екскурзия до Одрин
    27-28.10.2023; 24-25.11.2023 ; 22-23.12.2023
Цена: 99 лева
1 ден– Тръгване в  05.00 часа от  Пловдив през  Капитан Андреево за Одрин. Посещение на борсата с възможност за покупка на баклава, локум, зехтин, маслини, прах за пране и  др. Посещение на синия пазар. Следва разглеждане на най-старата българска църква в Одрин – „Св.св. Константин и Елена“, построена през 1869г. с разрешението на местния паша и със средствата на българската общност .Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за посещение на новия МОЛ в Одрин. Нощувка.

2 ден – Закуска. В 9:00 часа. Посещава се и реставрираната църква „Св. Георги“ – базилика, построена през 1880 г. в типичен късно-възрожденски стил, в която има етнографска сбирка с предмети и дрехи от бита на беломорските и одринските българи.

Посещение на комплекса на Баязид ІІ , построен през 15 век от него на брега на река Тунджа – внушителна постройка с над 100 куполи и 2 огромни минарета, където се намира и Музея  на здравето. От 1993 г. за него се грижи Тракийския университет, който го открива официално през 1997г като Музей на здравето.В ранния следобед отпътуване за България.


 

Цената включва:

•           Транспорт с лицензиран автобус

•           1 нощувка със закуска в хотел в Одрин

•           Екскурзоводско обслужванеЦената не включва:
- медицинска застраховка - 3 лева /на ден на човек до 60 години / ; 4 лева  /на човек на ден от 60 до 80 години/
•           Входни такси на посещаваните обекти

•           Лични разходи 


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.

Необходими документи: задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни то да пътува в чужбина , оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане и задължително паспорт.

Забележка: Туроператора си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните условия и съобразено  със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.
Назад