Истанбул по време на празника на лалето
    18-21.04.2024 - Няма свободни места
Цена: 205 лева
1 ден(четвъртък) Отпътуване от Пловдив /Сточна гара/ в 22.30 ч.Нощен преход.

2 ден(петък) Сутринта пристигане в Истанбул – мегаполис,бивша столица на три империи,прочут с древното си минало.
Свободно време или обзорна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език,срещу доплащане/-единствен град в света, разположен на два континента.
По въжения мост над Босфора се преминава в азиатската част на Истанбул.Отново по въжения мост туристите се връщат в европейската част на Истанбул.Следва посещение  на  желязната църква Свети Стефан.
Пристигане в кв.Султанахмед – посещение на Синята джамия;хиподрума – колоната на Константин, Египетския обеликс, змийската колона , фонтанът на Вилхелм II ;двореца „Топ Капъ‘‘( дава се информация за двореца, без да се посещение);църквата „Света София“(дава се информация,без да се посещава).
Настаняване в хотел. Свободно време.
Нощувка.

3 ден(събота) Закуска.Свободно време за шопинг или туристическа програма по желание с предварително записване(срещу допълнително заплащане при минимум 20 туристи):
- разходка с корабче по Босфора
- площад Таксим - известен с много си магазини 
- парк "Миниатюрк" 


Свободно време или нощен Истанбул (автобусна програма-при заявяване в офиса срещу допълнително заплащане/.С посещение на най- новата атракция на Истанбул WATER GARDEN ISTANBUL – най – големия гастрономичен и развлекателен център в Европа.Изключителна хореография на ослепителна вода , светлина , лазери , музикални и шоута с огън , ресторанти и кафенета
ИЛИ Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден (неделя) Закуска. Освобождаване на хотела.
Трансфер до  парк "Емиргян",където може да се насладите на безброй посети лалета./При 50% на заявили  трансфер до парк "Емиргян",той става задължителен за всички/

Отпътуване за МОЛ „Форум Истанбул” с възможност за посещение на аквариума „SEA LIFE”   .
Аквариумът „SEA LIFE”, открит през 2009 г., се смята за един от най-големите в Европа. Той заема площ от 8000 квадратни метра. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски създания, сред които и тигрови акули.
Отпътуване за България.
*За пътуването с дата 18-21.04.2024 - възможност за посещение на  най- новия Аквариум „АКВА ФЛОРИЯ“ който е разположен в голям шопинг център. Свободно време за разглеждане на аквариума и шопинг./срещу доплащане 5 евро на човек - при 50 % заявили го в офиса става задължителен за всички - в този случай отпада посещението на МОЛ "Форум Истанбул".

Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус 
-2 нощувки със закуска в хотел **/***

- Водач –придружител


Цената не включва:
-панорамна обиколка и посещение на азиатската част
-трансфер до парк "Емиргян" 
- разходи от личен характер
- вечеря в ресторант
- вход на посещаваните обекти
- екскурзии по желание
-застраховка „Помощ при пътуване“-3 лева на ден/за хора до 60 години/ ; 4 лева на ден/за хора от 60 до 79 години/. Застрахователна стойност до 10000 лева
-доплащане за единична стая -50 лева на вечер

Допълнителни екскурзии/цени при заявяване и заплащане в офиса/:
- панорамна обиколка и посещение на азиатската част на Истанбул-17 евро-34 лева
- разходка с корабче по Босфора – 19 евро – 38 лева
- трансфер до площад Таксим  – 10 евро – 20 лева
- нощен Истанбул Water garden – 14 евро – 28 лева
- трансфер до парка Емиргян – 7 евро – 14 лева /При 50% на заявили  трансфер до парк "Емrргян",той става задължителен за всички/
-Вечеря на кораб по Босфора - 45 евро - 90 лева 
-парк " Миниатюрк" - 22 евро - 44 лева 

При заявяване на допълнителни екскурзии по време на пътуването цените  са следните/ по – високи от тези с предварителна уговорка/:
- панорамна обиколка и посещение на азиатската част на Истанбул-19 евро
- разходка с корабче по Босфора – 22 евро
- трансфер до площад Таксим  – 12 евро
- нощен Истанбул Water garden – 16 евро
- трансфер до парка Емиргян – 9 евро /При 50% на заявили  трансфер до парк "Емrргян",той става задължителен за всички/
-Вечеря на кораб по Босфора - 45 евро
-парк "Миниатюрк" - 24 евро


Самостоятелно посещение: 
-„Йеребатан‘‘ – 7 евро
-музей „Света София“ – 11 Евро
-двореца „Топ Капъ“ – 15 евро

Забележка:
Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.
*Всяка една от допълнителните екскурзии се осъществява при минимум 20 плащащи. Туроператорът си запазва правото да промяна редът на изпълнение на допълнителните екскурзии.

- Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в офиса 14 дена преди пътуването , заедно с останалата сума по екскурзията.За осъществяването на всяка една от допълните екскурзии са необходими минимум 20 плащащи.
- Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти.Цените са ориентировъчни.
-Допълнителните екскурзии заплатени по време на пътуването са по-високи от тези с предварителна уговорка в офиса
Необходими документи- задграничен паспорт / за българските  граждани пътуването стана и с валидна българска лична карта.За деца до 18 г.- нотариално заверена декларация от не пътуващия родител или от двамата родители , че разрешават на детето да пътува зад граница – оригинал и 4 копия;4 копия и оригинал на акта за раждане.
При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимост от метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри.Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.При неявяване сумата внесена за пътуването не се възвръща или заменя.
При записване е необходимо да се внесе 30% депозит. 


Назад