Еднодневна екскурзия до Панагюрище и Оборище
    07.10.2023
Цена: 26 лева
Отпътуване от град Пловдив в 07.00 часа в посока град Панагюрище.
Панагюрище е още един славен град, чието име и минало са неделима част от националното ни самосъзнание. Панагюрище – символ на воля, на дух за живот и на древно минало, което чрез няколко златни предмета, запознава света с родната ни история.Възникнал е в началото на турското господство по нашите земи.

Панагюрското златно съкровище е тракийски, античен, златен комплект съдове с общо тегло 6,164 кг.Състои се от 9 златни предмета 
Освен всичко друго градът е   свързан с нашата Свобода,защото става седалище за подготовката на Априлското въстание 
                Оборище е Българската светиня!
 “Пътнико ! Виж двете реки–Панова и Асарелска,слети тук под този мост.Тъй се сляха в 1876 год.душите на нашите деди–ей там до Пановата река на Оборище,в Първото Българско Велико народно събрание за Освобождението на България.
                       Свали шапка,макар и от далеч,и поклони се,преди да отминеш!

През април 1876 там се провежда Първото Велико народно събрание в историята на България,наречено още Оборищенското събрание, на което се взема решение за избухването на Априлското въстание. 
Точно тук, на Оборище,  на 14 април 1876 г. е свикано Първото българско Велико народно събрание, ръководено от Георги Бенковски
 До паметника и поляната където е проведено някога Първото Велико Народно събрание,от края на селото при хижа”Оборище” се отдела прекрасна,широка  и красива еко пътека
Няколко мостчета  завършват колорита на пътеката.
В най-високата част на поляната се издига висок паметник на който са изписани имената на всички представители.Грубо е изръчкано само името на предателя.

Отпътуване за село Старо Железаре. 
Старо Железаре е своеобразна арт-галерия на открито – къщите и оградите им в селото са изрисувани с графити, представящи световни знаменитости, както и жители на селото. Автори са Венцислав Пирянков, чиито родови корени са в Старо Железаре, и съпругата му Катажина.
Посещение на Дом на традициите.
Музеят се помещава в красива сграда с възрожденска архитектура, на центъра на селото. Експонатите са композирани в тематични кътове, като най-важните са "Хлябът" и "Сватбата".


Отпътуване за град Пловдив.

Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
-разходи от личен характер;
-медицинска  застраховка -3 лева;
-входни такси на посещаваните обекти Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:25 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.


Поради извънредната обстановка е възможна промяна в цените и датите.


Назад