Тридневна екскурзия до Солун и Метеора
    24-26.05.2024 - Последни свободни места
Цена: 285 лева

1 ден – Отпътуване в 5.00 ч. от Пловдив по маршрут Кулата – Солун. Панорамна обиколка на гр. Солун: Бялата кула – символ на града; паметника на Александър Македонски; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; ; църквата „Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване. Свободно време . Нощувка.
2 ден  - Закуска. Еднодневна екскурзия до Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетало природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Връщане в хотела.Свободно време. Възможност за плаж . Нощувка.
3 ден – Закуска.Отпътуване за град Дион. Селото е разположено в Пиерийската равнина на 13 километра южно от град Катерини и на 6 километра от крайбрежнието на Солунския залив, в северното подножие на планината Олимп.Отпътуване за България.Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус
-2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* на Олимпийската ривиера.
-Панорамна обиколка на Солун.
-Целодневна екскурзия до Метеора.
-Водач  - придружител.


Цената не включва:
-входни такси на посещаваните обекти:
 скалните манастири – по 3 евро на манастир.

Вечеря в гръцка таверна – 25 / 30 евро.
-медицинска застраховка-2 лева на ден
-туристическа такса в хотел/заплаща се на място в хотела/0,50 евро на човек в хотел  2* ; 1,50 евро на човек в хотел 3*/
 

Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18г. - нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и, че разрешават на детето да пътува зад граница – оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане.


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:40 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено  със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
При отказ от пътуването от страна на туриста ,7 дни преди датата на отпътуване,сумата не се връща.

Поради извънредната обстановка е възможна промяна в датите и цената.

Назад